BBC Houtem voor de 18de maal met de jeugd op zomerkamp

BBC Houtem voor de 18de maal met de jeugd op zomerkamp

Gisteren vertrok BBC Houtem voor de 18de maal op zomerkamp. Zoals alle vorige jaren verblijven ze er in het sportcentrum van Sport Vlaanderen (vroegere Bloso) in Blankenberge. Daar waar ze in het begin de slaap- en verblijfsaccommodaties dienden te delen met andere sportclubs of sportkampen hebben zij sedert een 10-tal jaren het volledige verblijfscomplex voor hen alleen, gelet op de grootte van de groep. Johan Note liet Thuis in Houtem weten hoe het er op zo een kamp aan toe gaat.

De U13-voetballertjes van E.Houtem schitterden in het buitenland!

De U13-voetballertjes van E.Houtem schitterden in het buitenland!

Elke jeugdploeg speelt wel z'n tornooien buiten het seizoen, maar eentje in het buitenland, dat is voor een club met enkel gewestelijke jeugdploegen toch niet zo alledaags. Afgelopen weekend gebeurde het toch bij VC Eendracht Houtem: vorig jaar kregen ze een uitnodiging voor het internationaal tornooi van ATSV Wurzen, en daar gingen ze graag op in! Thuis in Houtem ging luisteren hoe het verliep!

Plezier en succes bij tennisclub 2001

Plezier en succes bij tennisclub 2001

Het voorbije weekend viel er veel te beleven in Sint-Lievens-Houtem, en dan voornamelijk op de Polbroek. Op deze vervanglocatie kon je zaterdagavond genieten van het Sint-Pietersvuur en zondag van de gezellige zomerjaarmarkt. Enkele meters verder, op het terrein van TC 2001, was echter ook veel beweging te zien. Met het knuffeltornooi op vrijdag en de kidsdag op zondag zetten ook daar het bestuur en enkele vrijwilligers hun beste beentje voor.

Bavegem Koerse was alweer een voltreffer!

Bavegem Koerse was alweer een voltreffer!

Afgelopen weekend vond naar jaarlijkse gewoonte Bavegem Koerse plaats. Ook nu kon er weer van een succes gesproken worden! Onder een stralende zon ging Pauwel Verhulst lopen met de overwinnig, en werd Willy Dobbelaere in de bloemetjes gezet voor zijn werk in de koerswereld.

Op weg naar een echt golfterrein te Vlierzele

Op weg naar een echt golfterrein te Vlierzele

Bij de opmaak van het gewestplan in de jaren '70 was het stort van Vlierzele nog in gebruik. Deze plek werd dan ook aangeduid als ontginningsgebied met nabestemming agrarisch gebied. Dit betekende dat, wanneer het stort zou toe gelegd worden, enkel nog aan landbouw mocht gedaan worden op die plek. Door de afdekkingslaag van het stort, zijn de mogelijkheden voor landbouw beperkt (bv. bewerking door zware machines kan niet). Het terrein leek groot genoeg voor een 9-holes golfterrein en hiervoor wordt een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) opgemaakt om de bestemming van het gewestplan te wijzigen. Om hierover meer te weten te komen gingen we eens luisteren bij Sylvie Dewart, ruimtelijk planner van Provincie Oost-Vlaanderen.

 

Het voetbalseizoen zit er op: Thuis in Houtem sprak met de drie Houtemse voetbalclubs over hun seizoen

Het voetbalseizoen zit er op: Thuis in Houtem sprak met de drie Houtemse voetbalclubs over hun seizoen

Sinds vorige week zit het voetbalseizoen met bijhorende eindrondes voor onze Houtemse ploegen er helemaal op. VC Eendracht Houtem kon zich helaas niet verzekeren van behoud in 2e Provinciale, SK Vlierzele miste nipt promotie naar 3e Provinciale en OZ Bavegem maakte er gewoon weer een plezierig seizoen van. Thuis in Houtem sprak met de sportief verantwoordelijke van E.Houtem, de voorzitter van SK Vlierzele en de T2 van OZ Bavegem!

 

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden