Taekwon-Do proeflessen in Sint-Lievens-Houtem

maandag, 27 augustus 2018

De eerste twee weken van september gooit de Houtemse Taekwondoclub terug hun deuren open voor proeflessen voor jongens en meisjes in het kader van de Maand van de Sportclub (BLOSO). De lessen zijn opgesplitst in vier groepen: van 5j tot 7j (Tijgers), van 8j tot 10j (Leeuwen), van 10j tot 13j (Panters) en vanaf 14j (Juniors en seniors). Wie interesse heeft, aarzel niet te lang. De club groeide uit tot een vaste waarde onder de Houtemse sportclubs en de inschrijvingen zijn beperkt. Hieronder wat meer info over de club en hun ambitie.

 

Tijgers, Leeuwen en Panters

Het overgrote deel van de 85 leden zijn kinderen en teenagers. Dee club is de laatste jaren in volle expansie. Er is alsmaar meer vraag om jonger en jonger te beginnen met Taekwon-Do. Momenteel kan dit slechts vanaf 5j. Van dinsdag tot en met vrijdag zijn de vaste trainingsdagen.
In de eerste leeftijdsgroep (5-7j), de Tijgers, zitten momenteel 18 jongens en meisjes, maar er zijn al heel wat inschrijvingen voor de start van het seizoen in september. De groep volgt het Taekwon-Do Kids Program, wat een soort van pre-Taekwon-Do is, met veel bewegingsspelletjes. Het moet vooral leuk zijn.
De tweede leeftijdsgroep (8-10j), de Leeuwen, zitten momenteel druk bezet met 29 jongens en meisjes, waarvan er gemiddeld een twintigtal verschijnen op de training. Deze groep zal gelimiteerd worden om de kwaliteit te waarborgen. Het bestuur van onze club beraadt zich momenteel om een wachtlijst in te voeren.

De derde leeftijdsgroep (11-13j), de Panters, bestaat uit 27 leden, waarvan er een paar op korte termijn kunnen doorschuiven naar de juniors vanaf 14j. Hier zitten ook een paar veelbelovende talenten, waarvan 2 Belgische Kampioenen. Begin september gaan deze een vijf-tal trial-trainingen ondergaan voor selectie op middellange termijn van het nationaal Taekwon-Do team van België.

De vierde groep tenslotte start vanaf 14j en krijgt 2 x 1,5 uur per week training, tegenover de anderen die slechts 2 x 1u training krijgen, de bijkomende trainingen in het weekend uitgezonderd.

Wedstrijden en Ambities 

Op zondag 9 september vindt een selectietraining plaats voor het nationaal team van België bij ons in Houtem van 10u tot 15u in verschillende groepen.
Op zondag 11 november staat een open internationale wedstrijd gepland in Jambes (Namen), waaraan wij meestal met een tiental leden deelnemen.

In 2019 neemt Taekwondo Houtem ook deel aan paar internationale toernooien in Nederland en natuurlijk het BK van België, waar wij minstens even goed willen doen qua medailles in 2018 en twee Belgische kampioenen. Het zal echter niet gemakkelijk zijn, want het internationaal en nationaal niveau van Taekwon-Do stijgt ieder jaar. We merken echter een enorme instroom van alsmaar jongere kinderen de laatste jaren, wat belooft voor de toekomst!

Waarom Taekwondo

Ouders sluiten hun kroost het beste aan bij één van de sportclubs in onze gemeente die een jeugdwerking hebben, want er zit serieus wat kwaliteit in Houtem qua clubs en trainers. Regelmatig bewegen is goed voor iedereen, en vooral voor jonge kinderen. Kinderen tussen 3 en 8 jaar oud zitten in een cruciale ontwikkelingsfase. Hun motorische vaardigheden zijn volop in ontwikkeling en daarom moeten ze meer nog dan anderen gestimuleerd worden om veel te bewegen. Een goede motorische ontwikkeling zorgt ervoor dat kinderen ook op latere leeftijd actief blijven.

Specifiek is Taekwon-Do een goede keuze omdat het vooral leuk is, terwijl er toch al eens zwaar getraind wordt. Er mag maw al eens gelachen worden… Verder is Taekwon-Do niet enkel een sport, maar ook een krijgskunst. Taekwon-Do bestaat uit 3 lettergrepen: "Tae" betekent alle beentechnieken en schoppen, "Kwon" betekent alle armbewegingen en "Do" gaat enkel en alleen over het mentale, een way of life. Basiswaarden in Taekwon-Do zijn hoffelijkheid, integriteit, zelfbeheersing, doorzettingsvermogen en onbedwingbare geest (indommittable spirit in het Engels). Je leert niet enkel sporten in onze club, maar je krijgt ook een waardenset mee voor de rest van je leven, alsook hechte vriendschappen.

Praktisch

De trainingen gaan door op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag (https://taekwondohoutem.be/lessen/waarenwanneer/ )

Tijgers van 5j tot 7j

woensdag
van 16:30 tot 17:30 olv Sabum Stefan 4de dan: TKD kids program

vrijdag
van 18:30 tot 19:30 olv Sabum Stefan 4de dan: TKD Kids program

Leeuwen van 8j tot 10j

dinsdag
van 18:30 tot 19:30 olv Sabum Stefan 4de dan: technische training

donderdag
van 18:30 tot 19:30 olv Sabum Stefan 4de dan: sparringtraining

Panters van 11j tot 13j

dinsdag
van 19:30 tot 20:30 olv Sabum Stefan 4de dan: technische training

vrijdag
van 19:30 tot 20:30 olv Sabum Stefan 4de dan: sparringtraining

Juniors/Seniors – vanaf 14j

dinsdag
van 19:30 tot 21:00 olv Bosabum Kevin 2de dan: technische training & Crossfit

vrijdag
van 19:30 tot 21:00 olv Bosabum Davy 2de dan: sparringtraining
van 19:30 tot 21:00 olv Bosabum Arnaud 2de dan: sparringtraining alternerend

Meer info en inschrijving op: https://taekwondohoutem.be/reserveren-gratis-initiatielessen/

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden