sp.a en Groen trekken samen naar de kiezer in Sint-Lievens-Houtem

zondag, 22 juli 2018

Het is voor velen onder ons vakantieperiode maar de mensen van sp.a & Groen Sint-Lievens-Houtem zitten niet stil. Donderdag ontvingen we onderstaand persbericht.

persbericht geschreven door Tom De Meyer

De Houtemse afdelingen van sp.a en Groen hebben beslist om samen naar de kiezer te trekken. Tom De Meyer (gemeenteraadslid en sinds jaar en dag drijvende kracht achter de lokale sp.a-afdeling) en Wim Sioncke (kandidaat provincieraadslid voor Groen Oost-Vlaanderen) vinden veel overeenkomsten in hun programmapunten en ambities.

Sp.a en Groen zien vier speerpunten voor het Houtemse beleid. De Meyer en Sioncke vinden eerst en vooral dat er meer aandacht moet zijn voor de lokale gemeenschap en het sociaal contact. De buurtwinkels moeten geherwaardeerd worden, de vernieuwde markt moet kosteloos gebruikt kunnen worden voor lokale initiatieven, de speelstraten moeten beter georganiseerd worden… Daarbij aansluitend wil het rood-groene kartel veel meer werk maken van een sociaal woonbeleid. Wonen in Sint-Lievens-Houtem moet betaalbaar worden voor àlle lagen van de bevolking.

Verder zien De Meyer en Sioncke dat de mobiliteit en verkeersveiligheid in de gemeente vaak nog te wensen over laten. Ook rustige gemeentes zoals Sint-Lievens-Houtem verdienen veilige fietspaden, goed aangelegde kruispunten en een doordacht verkeers- en parkeerbeleid.

Tot slot willen sp.a en Groen dat een mogelijke fusie heel zorgvuldig wordt aangepakt. Gesprekken met andere gemeentes moeten in alle transparantie gevoerd worden. Als de gemeente naar een fusie gaat, moet de partnerkeuze weldoordacht zijn en niet bepaald worden door persoonlijke voorkeuren of familiebanden van bestuurders. En boven alles moet een goede en nabije dienstverlening voor de burger centraal staan.

Meer info: contacteer Tom De Meyer, lijsttrekker, via 0499/94.95.55.

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden