Sofie Boeykens, aftredend eerste schepen bedankt haar kiezers

dinsdag, 10 april 2018

Eerder maakte Nieuw Houtem het nieuws bekend over de wissels binnen de partij. Bepaalde berichten deden foutief de ronde en hier wou Sofie Boeykens zelf haar eigen versie over geven via onderstaand schrijven: 'Brief aan de kiezer'.

PERSBERICHT GESCHREVEN DOOR SOFIE BOEYKENS
Net zoals ik de voorbije 18 jaar vooral discreet – maar met veel enthousiasme en plezier – de gemeente mee mocht besturen, was ik van plan om ook rustig afscheid te nemen van de Houtemse gemeentepolitiek.

De incorrecte berichtgeving omtrent de beëindiging van mijn mandaat noopt mij toch tot een korte mededeling. Ik houd er aan de Houtemnaren die herhaald hun vertrouwen in mij hebben gesteld,correct te informeren.

In 2000 – toen nog student in de rechten – startte ik mijn carrière in de gemeentepolitiek en werd ik een beetje onverwacht meteen verkozen als gemeente- en aansluitend politieraadslid.

Vervolgens in 2007, heeft Nieuw Houtem mij voorgedragen als eerste vrouwelijke schepen van de gemeente Sint-Lievens-Houtem, hierin opnieuw gesteund door meer dan 700 kiezers. Toen werden de bevoegdheden financiën, ruimtelijke ordening en stedenbouw, rechtszaken en verzekeringen, communicatie en informatica onder mijn takenpakket gebracht.

In 2013 werd mijn inzet beloond, en mocht ik meer dan 1.000 stemmen op mijn naam ontvangen, waarvoor ik mijn kiezers nog steeds bijzonder dankbaar ben.
Als eerste schepen van de gemeente Sint-Lievens-Houtem behield ik mijn eerder takenpakket en dit werd aangevuld met het departement burgerzaken en de organisatie van onze wereldberoemde Houtem Jaarmarkt!

In de voorbije 11,5 jaar als schepen ruimtelijke ordening mocht ik samen met onze dienst ongeveer 2.500 stedenbouwdossier behandelen. Daarnaast kon ik een belangrijk aantal ruimtelijke uitvoeringsplannen afwerken, onder meer: de vastlegging van de omleidingsweg, de uittekening van de toekomstige ontwikkeling van de Houtemse dorpskern, en de bestendiging en uitbreiding van een 10-tal historisch gegroeide Houtemse bedrijven. Graag stak ik mijn schouders onder deze plannen om onze lokale economie en werkgelegenheid te kunnen bestendigen in harmonie met onze landelijkheid.

Als kers op de taart, had ik het genoegen om aan de zijde van onze burgemeester sinds 2007 mee te werken aan de uittekening van de juridische, financiële en ruimtelijke plannen voor de heraanleg van ons Marktplein.

Verder focuste ik vooral op het financieel gezond houden van onze gemeente en de afbouw van onze schuldgraad, die thans is gebracht op een historisch lage uitstaande leningsschuld van 152 euro per inwoner. Zelfs het toestaan van grote investeringen liet ons tot slot eind 2017 toe om de personenbelasting te verlagen.

En tot slot, had ik de gelegenheid om ook belangrijke evenementen voor u en voor onze gemeente te mogen begeleiden. Zo had ik het genoegen een 150-tal huwelijken te voltrekken én mocht ik onze Houtem Jaarmarkt organiseren en vooral in veilige banen leiden!

Mijn politiek mandaat combineerde ik met een full-time activiteit als advocaat, aangesloten bij de Ordes van Advocaten te Gent en Oudenaarde, en thans de Balie Antwerpen. Sinds mijn huwelijk eind 2016 pendel ik constant tussen Antwerpen en Sint-Lievens-Houtem. De afstand tussen onzer beide woonplaatsen en de uitbouw van mijn advocatenpraktijk in Antwerpen, nopen tot het maken van keuzes.

Deze keuze heeft, in tegenstelling tot wat hier en daar werd geschreven, geheel niets te maken met het feit dat onze burgemeester Lieven Latoir opnieuw als burgemeesterskandidaat naar de verkiezingen trekt. Integendeel, ook voor mij is en blijft onze zetelend burgemeester de juiste man op de juiste plaats om onze prachtige gemeente verder enthousiast te leiden!

De opvolging van de departementen financiën en Houtem Jaarmarkt wordt thans verzekerd door een trouwe en verdienstelijke partijgenoot Jan Van den Bossche, die mij reeds 12 jaar in deze materies wist te ondersteunen. Het departement ruimtelijke ordening zal verder geleid worden door onze burgervader, die ook op dit vlak over een zeer brede kennis en ervaring beschikt.

Met trots kijk ik terug op mijn bijdrage aan het bestuur van onze mooie gemeente.

Dank aan mijn Kiezer!

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden