OpenVLD maakt eerste namen op de lijst bekend én met een opvallende nieuwkomer

donderdag, 08 maart 2018

OpenVld Sint-Lievens-Houtem trekt met veel ambitie naar de Houtemse kiezer en hoopt vooral op meer Liberale bestuurskracht! De lijsttrekker zal net als in 2012 Jeroen Prové zijn die de afgelopen legislatuur actief was als gemeenteraadsvoorzitter. 

Dit persbericht werd geschreven door OpenVLD afdeling Sint-Lievens-Houtem.

Jeroen Prové (34) is sinds 2009 voorzitter van de Houtemse Open Vld-afdeling. In 2008 werd hij OCMW-raadslid en sinds 2013 gemeenteraadsvoorzitter. Zijn roots liggen in het Houtemse jeugdwerk en is op heden actief in verschillende socio-culturele verenigingen. Professioneel is hij actief als beleidsmedewerker in het GO! Atheneum Zottegem en runt daarnaast ook een groothandel in wijnen. 

Als lijstduwer komt Mario De Wandel (48), die de lokale politiek niet laat varen en opnieuw het plezier in de politiek zoekt daar waar het ooit begon. Hij was met Prové in 2004 de oprichter van de jong Vld-afdeling in Sint-Lievens-Houtem en diens vaders waren in de jaren ‘80 samen actief in de toenmalige Liberale “Gemeentebelangen”, beide hebben dus een lange historiek binnen de blauwe partij! 

De eerste vrouw op de lijst zal Christine Slagmulder (55) zijn, die als gemeenteraadslid en bestuurder bij Farys in de luwte hard voor de mensen heeft gewerkt. Vanuit haar sociaal engagement in de Liberale Mutualteit, de voedselbedeling en als voorzitster van LIZO trekt zij de kaart van het sociaal Liberalisme. OCMW-raadslid Ilge Van De Vijver houdt haar kandidatuur nog in beraad omwille van professionele redenen. 

Gino Verhamme (56), voorzitter van de schoolraad van GO! Basisschool Hofkouter en tevens voorzitter van de Gemeentelijke Raad voor Lokale Economie komt door de onzekere situatie rond Christiaan De Keyser, op de derde plaats te staan. Het partijbestuur heeft na 6 maanden afwachtende houding van hem beslist om niet langer mee te gaan in vertragingsmechanismes en wenst verder in te zetten op een krachtige lijst en een sterk programma voor de inwoners van Sint-Lievens-Houtem! Wij benadrukken als bestuur wel dat Christiaan nog altijd welkom is op de lijst, maar kunnen niet langer wachten om verder te werken!

Sterk tot onderaan de lijst. Samen met Mario De wandel zal Koen Patho uit Vlierzele de lijst duwen. Koen is actief in het voetbal en tevens ook de Open Vld-vertegenwoordiger in de MINA- en verkeersraad. Lothar Van Santen, Ann Vergeylen en Gertjan Van Den Berge uit Letterhoutem zullen opkomen en daarnaast ook Eveline Van Boven uit Sint-Lievens-Houtem.

Bijkomende namen zullen in de nabije toekomst worden vrijgegeven omdat ook de lijstvorming nog in volle ontwikkeling is.

Namens Open Vld Sint-Lievens-Houtem.

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden