Open Vld: Belastingsverlaging: verkiezingsklap?

maandag, 25 december 2017

"Verkiezingsklap" was de reactie toen Open Vld in haar verkiezingsprogramma van 2012 onderstaand citaat opnam. Intussen is het voorstel goedgekeurd tijdens de gemeenteraad van vorige week. Hieronder een verdere toelichting van Jeroen Prové, voorzitter Open Vld Sint-Lievens-Houtem.

PERSBERICHT GESCHREVEN DOOR Jeroen prové, voorzitter gemeenteraad en partijvooritter open vld:

"Verkiezingsklap" was de reactie toen Open Vld in haar verkiezingsprogramma van 2012 onderstaand citaat opnam: "Eenmaal de 'grote' kosten de deur uit zijn, willen we er ons op toeleggen om na te gaan of tegen het einde van de legislatuur niet mogelijk is om het te bekijken om de belastingen met 0,5% te verlagen".

"Verkiezingsklap" was het ook half oktober toen we de koe bij de horens hebben gevat en onze coalitiepartner Nieuw Houtem hadden aangemaand om de belastingsverlaging nog voor het einde van de legislatuur te realiseren. Open Vld is dankbaar voor de medewerking en inspanningen vanuit Nieuw Houtem en de administratie van de gemeente om dit te realiseren. Daarnaast zakt tegen einde 2018 de schuld van onze gemeente naar minder dan 1 miljoen € en zijn er de afgelopen 13 jaar ook geen nieuwe leningen meer aangegaan!

"Verkiezingsklap" dat we bruto meer overhouden van onze wedde of pensioen, nu de tax shift zich stilaan ook laat gevoelen? In de geraamde cijfers is het zo dat de Houtemnaren in 2018 ruim 176.000 € minder aan belastingen zullen betalen en volgens diezelfde ramingen zal dat tegen 2020 nog verdubbelen tot 355.000 €.

Een "verkiezingsstunt" de verlaging van de aanvullende personenbelasting van 8,5 % naar 7,9 %? Geraamd zal vanaf 2019 de gemeente voor 281.000 € minder belastingen innen, dit gecumuleerd met de minderinkomsten door de tax shift: 221.000 €. Samen is dit goed voor ruim 500.000 € minder aan belastingen voor de Houtemse bevolking! Gemiddeldes per inwoner berekenen is te kort door de bocht, maar neem uw belastingsbrief bij de hand en u kan zelf berekenen wat dit voor zal opleveren? Voor iemand die mag gaan "kiezen" kan het een maand eten voorzien zijn op school voor zijn of haar kind(eren)? Of een maand brood? Of het abonnementsgeld voor de sportclub of jeugdbeweging?

U als kiezer beslist zelf of u dit als "verkiezingsklap" bekijkt of als een echte voelbare toename van uw beschikbaar budget? U beslist ook zelf wat u er kan mee gaan doen...

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden