Nieuw Houtem: Voorstel verlaging personenbelasting unaniem goedgekeurd

vrijdag, 22 december 2017

Op 6 december berichtte Nieuw Houtem klaar te zijn met de berekeningen met betrekking tot de vermindering van de personenbelasting en diende dit voorstel in op de gemeenteraad van 21 december 2017. De gemeenteraad heeft dit voorstel unaniem goedgekeurd. De details lees je hier ...

 

PERSBERICHT GESCHREVEN DOOR SOFIE BOEYKENS, SCHEPEN BEVOEGD VOOR FINANCIËN:

 

Beste,

In aansluiting op mijn mededeling van 06.12 omtrent ons voorstel tot verlaging van de personenbelasting naar 7,9%, kan ik u met genoegen meedelen dat dit voorstel door de gemeenteraad in zitting van deze avond 21.12 unaniem (in afwezigheid van de SPA-fractie) werd goedgekeurd.

Wij zijn zeer tevreden dat zowel meerderheid als oppositie-partijen het voorstel van Nieuw Houtem hebben goedgekeurd.

Deze belastingverlaging is mogelijk gemaakt door de vele inspanning de voorbije jaren van zowel onze inwoners als onze organisatie als ons bestuur.

Deze belastingverlaging die vanaf 01.01.2018 in voege zal treden zal evenwel niet beletten dat het huidige én het toekomstige bestuur in de mogelijkheid zal zijn en blijven om investeringen te realiseren.

In die zin zullen ook in 2018 een aantal investeringen (wegenwerken, vernieuwingen aan schoolgebouwen, opfrissingswerken gemeentehuis, aanleg fietsvoorzieningen N462, voorzien paaltjes-systeem afsluiting fabriekskoer, verhoging toegankelijkheid bibliotheek, uitbreiding machinepark, IT-vernieuwing voor de medewerkers, aanleg kerkhofmuur, ...) voor samen ongeveer 1 miljoen euro worden gebudgetteerd. Ook in 2019 en volgende jaren zal het mogelijk blijven te investeren én dit zonder dat nieuwe leningen moeten worden aangegaan.

De schuld wordt verder afgebouwd en zal tegen 2019 zelfs zakken tot onder het miljoen euro, hetgeen historisch laag is. Tot slot benadrukken we dat de dienstverlening ook op hetzelfde peil zal behouden blijven.

Wij danken onze inwoners voor het vertrouwen.

Fijne Kerst en prettig eindejaar!

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden