N-VA Sint-Lievens-Houtem organiseert gespreksavond over duurzame energie

woensdag, 02 mei 2018

N-VA Sint-Lievens-Houtem organiseert op dinsdag 15 mei een gespreksavond over Duurzame Energie met Vlaams Parlementslid Andries Gryffroy. Zeker en vast een interessant topic om bij te wonen.

Het Energiepact en de volledige kernuitstap in 2025 zijn de laatste tijd een ‘hot’-item. Veel studies - debatten - en nog meer onduidelijkheid, of toch niet?

En dus hebben mensen terecht wel wat vragen :
Kunnen we zonder kerncentrales? Wordt elektriciteit dan nog betaalbaar? Zijn de alternatieven zo duurzaam? Wat met de timing en de bevoorradingszekerheid?

Tal van gemeenten onderschrijven de Burgemeestersconvenant:

Wat betekent dat concreet? Hoe staan we ten aanzien van extra windmolens? Welke sleutels heb je als lokaal bestuur in handen en wat kan je niet zelf doen? Heeft de energietransitie een impact op het lokaal beleid?
Is een zonnepanelenveld een optie op stort ILVA?

Vlaams parlementslid Andries Gryffroy volgt ik dit dossier op de voet op. Hij komt dan ook naar SintLievenshoutem voor een boeiende presentatie die een antwoord geeft op al deze vragen. Daarbij houdt hij rekening met de situatie lokaal en geef hij enkele tips en bouwstenen om het energiebeleid in Sint-Lievens-Houtem kritisch op te volgen en uit te tekenen.

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden