Succesvol jaarmarktjaar afgerond

woensdag, 29 november 2017

De katers zijn alweer een tijdje geleden verwerkt, de bijgekomen kilo's verdwijnen stilaan, maar het gevoel van nostalgisch plezier zindert nog na. Jaarmarktcoördinator Ilse De Knijf is al volop bezig met opmerkingen te verzamelen en de evaluaties op te maken. Tussendoor nam ze een uurtje tijd voor ons vrij om samen eens terug te kijken naar Jaarmarkt Sint-Lievens-Houtem 2017.

 

TIH: Hoe zou je zelf de jaarmarkt evalueren vanuit je functie als coördinator ?

Ilse: In vergelijking met voorgaande jaren was er het gegeven van het vernieuwde marktplein. Er bestond onzekerheid over hoe we alles zouden kunnen opstellen. Door een aantal structurele wijzigingen moesten we noodgedwongen bijv. de landbouwvoertuigen, sommige eetkramen en marktkramen een andere plaats geven. Ook de kermis moest anders worden ingedeeld. Door de intense samenwerking van de dienst markten en de technische dienst kon alles in goede banen worden geleid. Uiteindelijk is alles vlot verlopen.

Tijdens de dagen zelf volgde ik de diverse activiteiten op en loste ik last minute kleine zaken op.

Na de jaarmarkt stuur ik aan alle personeelsleden een e-mail om hen te bedanken en vraag ik naar feedback. Dat levert vaak interessante info op. Wij houden elk jaar een evaluatievergadering met de diensthoofden, daar wordt één en ander besproken in de hoop dat we daardoor naar de toekomst toe sommige zaken nog beter kunnen aanpakken. Deze vergadering moet nog plaatsvinden maar er zal sowieso stof zijn tot nadenken.

 

TIH: Hoe heb je het hele feestgebeuren persoonlijk ervaren?

Ilse: Ik blijf het jaarmarktgebeuren hét moment bij uitstek van het hele jaar vinden. De charme die er van uitstraalt en het unieke van het jaarmarktgebeuren vind je alleen hier in Sint-Lievens-Houtem terug. Uiteraard moet ik als coördinator vele uren presteren en gaat het echte ‘feest’gebeuren een beetje aan mij voorbij. Maar traditiegetrouw sluit ik de jaarmarkt op 12 november af met een Duveltje in mijn favoriete café. Dan valt er toch wel een last van mijn schouders…

TIH: Wat staat er verder op je werkplanning als verantwoordelijke van de lokale economie?

Ilse: Op 2 december verhuist de wekelijkse markt naar het marktplein. Daarna volgt de eindejaarsperiode: binnenkort zal de Eindejaarskrant in de bus zitten met vermelding van het programma. Op 21 en 22 april 2018 gaat Houtem Onderneemt, de openbedrijvendag, door. Dat vergt ook heel wat voorbereiding. Nadien staat de zomerjaarmarkt op het programma en dan is de cirkel rond en beginnen we weer aan de winterjaarmarkt.

 

TIH: Met welke woorden wil je dit jaar de winterjaarmarkt afsluiten?

Ilse: Ik bedank graag iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om er ook dit jaar een mooie jaarmarkteditie van de maken. Er worden bijzonder veel mensen ingezet, zowel extern als intern: gemeentepersoneel, vrijwilligers, hulpdiensten, veiligheidsdiensten enz. In wil in het bijzonder alle collega’s van de diverse diensten bedanken die hebben geholpen en niet in het minst mijn collega’s van de dienst markten en de mannen van de technische dienst. Ik kan met het hand op het hart zeggen dat het onmogelijk is om als éénling een jaarmarkt te organiseren; zonder de hulp van velen kan dit niet tot een goed einde komen. Elke editie blijft spannend. Dat maakt het ook een mooi project om te doen. Ik kijk zeker al enthousiast uit naar de editie 2018!

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Helaas gaat dit jaar de kerstmarkt niet door op het Fabrieksplein 😧 Organisaties die zich geroepen voelen dit evene… https://t.co/KTyl8NYQiP

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden