SP.a Sint-Lievens-Houtem heeft een nieuwe lijsttrekker, en nog wel een erg bekende ook!

zondag, 01 april 2018

Het viel al op te vangen in de geruchtenmolen, maar de redactie van Thuis in Houtem kreeg gisteren de officiële primeur bevestigd: Kurt De Loor, Zottegems OCMW-voorzitter, verhuist komende zomer naar Sint-Lievens-Houtem. Hij zal ook hier de SP.a-lijst trekken en krijgt alvast een belangrijke opdracht: de Houtemse afdeling hoger krijgen dan de 11,03% van de vorige verkiezingen in 2012.

Het nieuws komt toch wel wat verrassend, aangezien De Loor door zijn verhuis het OCMW van Zottegem moet achterlaten na maar liefst 14 jaar voorzitterschap. Niet getreurd echter, want ook in het Vlaams Parlement leunt zijn expertise daar dicht bij aan. Bovendien geeft het hem ook de kans om de werking van een kleine gemeente van heel dichtbij te zien. Hij hengelt immers al jaren naar nieuwe gemeentefusies, zoals ook al bleek op het toekomstdebat van een paar weken geleden. 

De Loor zelf was helaas niet bereikbaar voor commentaar, maar uit goede bron weten we dat hij altijd al veel sympathie heeft gehad voor onze gemeente, ook al zal zijn hart wellicht in Zottegem blijven liggen. Ongetwijfeld komt de suggestie te fuseren met alle gemeentes in de politiezone nu nog prominenter op tafel, al valt het af te wachten of ze dat in Herzele wel zien zitten. Zijn verhuis zou in juli plaatsvinden, wat ook niet zo toevallig is: op 1 augustus worden immers de kieslijsten opgemaakt en dat bepaalt niet enkel in welke gemeente iemand zijn stem moet gaan uitbrengen op 14 oktober, maar eveneens betekent dit dat je voor die datum verhuisd moet zijn om verkiesbaar te zijn in die gemeente. We zijn alvast benieuwd wat de precieze impact van zijn verhuis zal zijn op het verkiezingsresultaat.

Nieuwe lijsttrekker, wat met de oude?

269857 270607833042387 1393603152 nDe verhuis van De Loor maakt wel dat Tom De Meyer, al jaren trekker van de lokale afdeling, zijn eerste plaats op de lijst zou moeten afstaan voor de komende verkiezingen, maar daar ziet hij zelf geen problemen in. "Ik ben blij dat we Kurt vooraan onze lijst kunnen zetten", zegt hij zelf. "Kurt heeft pakken ervaring in de politiek, we kunnen die heel goed gebruiken om onze gemeente te versterken, dus we gaan die optimaal benutten. Er is al jaren kameraadschap tussen ons, dus die eerste plaats geef ik met plezier aan hem, dat is voor mij nooit een absolute must geweest". Waar De Meyer zelf op de lijst zal de vinden zijn is nog niet bekend. "We zien nog wel, ik neem misschien gewoon de derde plaats in na Kathleen (Leus, nvdr), ofwel duw ik de lijst. Ik heb er in elk geval alle vertrouwen in dat we de stem van de Houtemnaar kunnen trekken, daarom zet ik mij al jaren alle dagen in voor onze gemeente", laat hij nog weten.

Hoe zal het verlopen? Dat zullen we weten op zondag 14 oktober. Met Thuis in Houtem zullen we in ieder geval de aanloop naar de verkiezingen van zeer dichtbij volgen, met exclusieve artikels, de meest complete databank over de kandidaten van alle partijen in onze gemeente en een groot politiek debat in CC De Fabriek. Hou ons dus in de gaten, tegen de zomer komt u er alles van te weten!

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden