Pasar stelt kalender 2018 voor

woensdag, 10 januari 2018

Met de start van het nieuwe jaar, start ook de bekendmaking van de nieuwe kalenders van de verschillende verenigingen op onze zeer actieve gemeente. Pasar wenst alle Houtemnaren via Thuis In Houtem op de hoogte te brengen van hun nieuwste activiteiten. Voorzitter Dirk De Saedeleer liet ons eveneens zijn Nieuwjaarswensen weten. Alles lees je erover in dit artikel.

 

Kalender 2018

In 2018 biedt Pasar maandelijks activiteiten aan, zowel op socio-cultureel, sportief als ontspannend vlak. De activiteiten zullen tijdig terug te vinden zijn in de evenementenkalender van Thuis In Houtem. Daar zal per activiteit meer uitleg te vinden zijn, alsook de link of de informatie die je nodig hebt om je in te schrijven.
Hier alvast enkele data om vrij te houden in de agenda: 21 januari - Nieuwjaarswandeling, 17 februari - Doe-avond ( kaarten, rummikub, scrabble, biljart …), 17 maart - thema-avond : streekbieren met An De Rijck, 2 april - eieren rapen voor de kleinsten, 20 mei - ochtendwandeling met lunch, 23 juni - St.-Pietersvuur, elke woensdagavond in Juli/ augustus - “Pasar zomert”, 9 september - sneukelen per fiets, 20 oktober - Pilelampentocht, 11 en 12 november - jaarmarkt in ons lokaal, 1 december - ontmoetingsavond.

Om de veertien dagen op zondag organiseren ze eveneens een petanque voormiddag en uiteraard gaat ook elke 1ste donderdag van de maand onze “Doe-namiddag” door waar je kan kaarten, rummikubben, scrabblen,...

 

 

Zeker aan te raden

Hoewel er duidelijk voor ieder wat wils is, kijkt het bestuur naar bepaalde activiteiten toch net iets meer uit dan naar andere. Het Sint-Pietersvuur, dat al jaren een vaste evenementsdag is als opener van onze geliefde zomerjaarmarkt, is iets waar elk jaar veel waarde aan wordt gehecht. De combinatie van sfeer, gezelligheid en onze eigen cultuur en geschiedenis zorgt voor een speciale dimensie. Niet te vergeten dat dit jaar het Sint-Pietersvuur voor de 1ste maal zal georganiseerd worden op het vernieuwde Marktplein. Pasar hoopt er dit jaar dan ook “een specialleke” van te maken.
Een tweede uitschieter is de ochtendwandeling met lunch met bezoek aan de Balegemse steengroeve. Deze activiteit vat de leuze van Pasar “Cultuur, gezondheid en bourgondisch” mooi samen.

 

 

Pasar divers en in alle deelgemeenten

Pasar is naar eigen zeggen één van eersten zo niet de eerste vereniging die geen rekening hield met de gemeentegrenzen. Ze waren de voorbije jaren actief in elke deelgemeente van Sint-Lievens-Houtem. Zo hebben ze bijvoorbeeld in elke deelgemeente een specifieke wandeling uitgestippeld.
Hun kalender neigt naar het Bourgondische aspect, maar gezondheid en ontspanning komen er ook zeker en vast in voor en hoewel zij niet het grootste aantal leden hebben, zijn ze wel groots in het aanbieden van diverse activiteiten.

 

 

De Nieuwjaarswens van Dirk

“Mijn wens voor ’t nieuwe jaar
Veel lieve, kleine zaken
Negeer ze niet, vergaar ze maar
Opdat ze saam ’t grootste maken”

Meer info over Pasar Sint-Lievens-Houtem is te vinden via: http://www.pasar.be/SintLievensHoutem 

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Helaas gaat dit jaar de kerstmarkt niet door op het Fabrieksplein 😧 Organisaties die zich geroepen voelen dit evene… https://t.co/KTyl8NYQiP

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden