Geboortebos ter ere van de Houtemse baby's jaar 2017

Geboortebos ter ere van de Houtemse baby's jaar 2017

Een goeie week geleden werd Sint-Lievens-Houtem alweer een bos rijker. Zoals reeds enkele jaren kregen alle ouders die in 2017 een kleine hartendief in hun gezin mochten verwelkomen een uitnodiging om een boom te planten voor hun spruit. Alweer werd er volop positief gereageerd op het initiatief en waren er vele aanwezigen. Wij gingen bij enkele ouders luisteren hoe zij de dag ervaarden.

Oplossing rond naamsverandering Gebuurtestraatje met nieuw voorstel

Oplossing rond naamsverandering Gebuurtestraatje met nieuw voorstel

Wist u dat dichter Ivo Michiels nog in Zonnegem heeft gewoond? Hij woonde in het huidige Gebuurtestraatje. De gemeente denkt er over na de naam van de straat te wijzigen ter ere van hem. Doet de naam Ivo Michiels echter geen belletje rinkelen, lees dan zeker onderstaand artikel met dank aan burgemeester Lieven Latoir voor de informatie.

Letterhoutem Feest stelt de kermis planning voor

Letterhoutem Feest stelt de kermis planning voor

2018 gaat met rasse schreden vooruit. We nemen bijna afscheid van maart 2018 en dat is een teken dat de Paasperiode er aankomt. Waar de inwoners van Letterhoutem echter naar uitkijken is het Sinksenweekend. Met Pinksteren staat namelijk sinds jaar en dag kermis 9521 gepland. Enkele jaren terug zetten een aantal Letterhoutemse anciens samen met enkele gemotiveerde inwijkelingen hun schouders onder het evenement en bliezen er weer leven in. En hoe! Niet enkel de Letterhoutemse varkentjes hebben hun weg naar het dorpsplein teruggevonden, ook de inwoners van buurgemeentes zijn alweer van de partij. We gingen eens luisteren wat het Letterhoutem Feestcomité te zeggen heeft. Onderaan het artikel vind je eveneens de planning van Sinksenkermis 2018.

Bomen planten in de regen

Bomen planten in de regen

In natuurgebied Cotthem in Sint-Lievens-Houtem staken alle scholen een handje toe bij het planten van 10.000 bomen en struiken. Na afloop verwende Natuurpunt de leerlingen met lekkere chocomelk. Ook kregen alle leerlingen een vlagje en zaadjes van de klaproos. Het werd een namiddag om niet gauw te vergeten!

Ruth Ottoy geselecteerd voor WK acrogymnastiek bij de jeugd

Ruth Ottoy geselecteerd voor WK acrogymnastiek bij de jeugd

De 16-jarige Ruth Ottoy werd na 3 selectiewedstrijden 1 van de geselecteerden om ons land te gaan vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap voor de jeugd (WAGC) voor acrogymnastiek dat dit jaar doorgaat in de Lotto arena te Antwerpen. Dat dit een topprestatie is van de jonge Zonnegemse hoeven we niet te verduidelijken. Hoe Ruth dit alles beleeft gingen we haar zelf eens vragen. Hieronder haar verhaal.

Met PCT de baan op

Met PCT de baan op

Wielertoeristenclub PCT uit Sint-Lievens-Houtem opende begin maart hun nieuwe wielerseizoen. Ze showden een gloednieuwe outfit en genoten na van een eerste gezellige rit in café Pallieter. We vroegen hen wat hun plannen zijn dit jaar en hoe het reilen en zeilen er aan toe gaat in hun club.

Café België Bierland uitgeroepen tot één van de 10 beste biercafés in België.

Café België Bierland uitgeroepen tot één van de 10 beste biercafés in België.

Het café van Houtemnaar Peter Schroyen haalt, nog geen jaar na de opening van zijn Bavegems biercafé, reeds de prijs binnen als 1 van de beste Belgische biercafés van ons land. Een prijs waar Peter heel trots op is, maar waar hij ook hard voor gewerkt heeft. We gingen eens langs om zijn kant van het verhaal te horen. Genietend van een La Trappe van het vat kregen we het volgende verhaal te horen.

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden