Op 9 mei wordt het nieuwe programma van CC De Fabriek bekend gemaakt, wij lichten al een tipje van de sluier!

woensdag, 02 mei 2018

Naar jaarlijkse traditie wordt het nieuwe programma door de medewerkers van CC De Fabriek met een avondshow aangekondigd. Dit kan elk jaar op veel enthousiasme rekenen van het publiek. Het belooft dit jaar niet anders te zijn. Want het programma voor 2018-2019 zal er boenk op zijn! Thuis in Houtem sprak met cultuurfunctionaris Pieter Bracke over het komende cultuurseizoen.

Thuis in Houtem: De hoeveelste keer is het intussen dat het programma met schwung wordt voorgesteld?

Pieter Bracke: De eerste voorstelling van het cultuurseizoen was in het jaar 2013. We hebben er van in het begin voor gekozen om de voorstelling volledig in te kleden, om te kiezen voor een creatief format. Het is ook steeds de bedoeling geweest om het volledige team te betrekken, van de poetskracht tot de cultuurfunctionaris. Cultuurcentrum De Fabriek is geen elitaire instelling en dat moet blijken uit onze seizoensvoorstelling.

Overzichtje van de thema’s van de voorbije jaren:

  • 2013: Uitreiking van ‘de gouden bobijn’, een denkbeeldige cultuurprijs
  • 2014: Het journaal
  • 2015: Het Ideale Cultuurseizoen (een persiflage op De Ideale Wereld)
  • 2016: De teamvergadering van cultuurcentrum De Fabriek. (ironische kijk op de manier waarop de medewerkers van het cultuurcentrum erin slagen om grote namen naar Sint-Lievens-Houtem te halen)
  • 2017: Het Slimste Publiek (een interactieve kwis waaraan alle aanwezigen konden deelnemen)

Thuis in Houtem:  Wanneer ontvangen de Houtemnaars de alombekende brochure?

Pieter Bracke: In het verleden werd de brochure zo’n 14 dagen voor de voorstelling van het cultuurprogramma verspreid. Dit jaar wordt het anders en blijft het programma geheim tot op 9 mei, de avond van de voorstelling van het cultuurseizoen. Na afloop ontvangen de aanwezigen in première de eerste brochure. De brochures vallen op 14 mei in de bussen.

Thuis in Houtem:  Wat mogen de bezoekers verwachten van de voorstellingsavond op 9 mei?

Pieter Bracke: Hoe de avond verloopt kunnen we nog niet verklappen. Dat moet een verrassing blijven. De groepsfoto van het team van cultuurcentrum De Fabriek, verkleed als priester, kloosterzusters en paters geeft wel al een beetje aan in welke richting het zal gaan.

Dit jaar hebben we, zoals elk jaar eigenlijk, lang gezocht naar het ideale thema om onze voorstelling in te kleden. Lange tijd zag het er naar uit dat we iets met de gemeenteraardsverkiezingen gingen doen, maar dat voorstel is uiteindelijk gesneuveld. Wat het kerkelijke thema met onze presentatie te maken heeft, houden we graag nog even geheim. Is er een link met het programma? Zeker, maar dat is op zich niet zo belangrijk. We zoeken vooral een originele invalshoek om ons aanbod op een enthousiaste en aanschouwelijke manier te presenteren.  

Thuis in Houtem:  Hoe en vanaf wanneer kunnen mensen tickets en abonnementen bestellen?

Pieter Bracke: De abonnementenverkoop start op 9 mei, onmiddellijk na afloop van de voorstelling. Houders van het fabrieksabonnement kunnen vanaf dan ook 1 ticket per voorstelling buiten het abonnement bestellen.

Ook het abonnement voor de concerten in De Garage, het Groot Onderhoud en de filmkaart voor het filmaanbod zijn te koop vanaf 9 mei.

Het aantal beschikbare abonnementen is beperkt. Gezien de namen die komend seizoen in ons abonnement opgenomen zijn, vermoeden we dat de abonnementen vlot over de toonbank zullen gaan.

De ticketverkoop voor niet-abonnees start op zaterdag 26 mei, om 9 uur. De voorbije jaren was de start van de ticketverkoop steeds op een weekdag. Nu kiezen we voor een zaterdag. Hierdoor hebben meer mensen de kans om een ticket te reserveren en is het ook niet nodig om reeds om 6 uur de reservatielijnen te openen. Weekendwerk voor het personeel van het cultuurcentrum, maar wel een betere service voor onze bezoekers.

Thuis in Houtem: Verandert er iets ten opzichte van vorige jaren?

Pieter Bracke: Er zullen iets minder voorstellingen in de brochure staan dan vorig jaar. Enerzijds omdat we in bepaalde drukke periodes zoals rond eindejaar en in vakanties minder voorstellingen plannen. We hebben immers gemerkt dat er op die momenten iets minder mensen komen opdagen, maar anderzijds willen we ook nog wat ruimte overhouden om kort op de bal nog een extra voorstelling te kunnen toevoegen. We vinden het belangrijk dat we als cultuurcentrum een vinger aan de pols kunnen houden en vlot kunnen inspelen op de culturele actualiteit. Cultuurcentrum De Fabriek moet een dynamisch zijn!

Omdat we merken dat gezinnen met kinderen niet zo gemakkelijk de weg naar het cultuurcentrum vinden, gaan we hier komend seizoen extra op inzetten. Het jeugdaanbod zal groter en gevarieerder worden.

Er is een beetje gevijld aan het abonnement. Er zal iets minder muziek en wat meer theater en humor in zitten. We staan dicht bij ons publiek en we denken aan te voelen dat onze abonnees deze kleine verschuiving zullen appreciëren. We willen het publiek blijven verrassen, uitdagen en prikkelen, maar we willen voorzichtiger zijn met minder toegankelijke voorstellingen aan ons abonnement toe te voegen. Dergelijke voorstellingen behouden zeker hun plek in ons aanbod, maar we plaatsen dit liever binnen het intieme kader van De Garage.

Maar uiteraard willen we met ons abonnement de cultuurliefhebbers nog steeds een breed aanbod van bekende en onbekende voorstellingen in diverse genres voorschotelen. Het blijft een culturele ontdekkingsreis!

Thuis in Houtem:  Hoe zou jij het programma van 2018-2019 omschrijven?

Pieter Bracke: We hebben alweer een heel gevarieerd aanbod uitgewerkt. We vinden het belangrijk dat het cultuurcentrum er niet enkel voor de ‘elite’ is, maar dat elke Houtemnaar zijn gading vindt in het aanbod. Er zullen dus weer enkele populaire namen in ons aanbod zitten, maar daarnaast komen ook liefhebbers van specifieke genres aan hun trekken. Sowieso zweren we bij kwaliteit, welk genre het ook is.

Thuis in Houtem:  Kan je al een tipje van de sluier lichten in verband met de grootste artiest die langskomt?

Pieter Bracke: We willen nog niet veel prijs geven, maar we kunnen wel reeds verklappen dat we één van de populairste muzikanten van Vlaanderen te gast zullen hebben in cultuurcentrum De Fabriek

Alle praktische info over de voorstelling van het cultuurseizoen 2018-2019 vind je hier.

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden