Onze schijnwerpers op de beretoffe jeugdwerking van SK Vlierzele!

vrijdag, 03 juni 2016

Bij veel voetbalclubs in 4e provinciale verdwijnt de jeugdwerking beetje bij beetje, maar niet bij SK Vlierzele. Het eerste elftal van de club heeft een goed seizoen achter de rug en miste maar net de promotie naar 3e provinciale, maar ook de jeugdwerking kan tevreden zijn. Thuis in Houtem sprak met Bart Moerenhout, jeugdcoördinator van de voetballende beren.

Bart, hoe liep vorig seizoen voor de jeugdwerking van SK Vlierzele?

"Met enkele nieuwe leden in ons bestuur(waarvan ik zelf dan ook jeugdcoördinator werd) en enkele nieuwe trainers erbij mogen we terugkijken op een goed seizoen bij SK Vlierzele. De eerste ploeg eindigde tweede na een heel mooi seizoen, maar ook de jeugd draaide goed. We hadden 6 ingeschreven ploegen, namelijk U7, U8, U9, U10, U13 en U15. Het was een mooi seizoen met als uitschieter natuurlijk onze U10, die bijna alles wonnen. Er is geen rangschikking tot en met de U13, anders waren we zeker en vast kampioen. Bovendien mochten ze ook de line-up doen bij de wedstrijd Lokeren - Genk, een hele eer natuurlijk! Dat brengt echter ook een nadeel mee: de spelers werden opgemerkt en zo zijn er enkele die bij andere clubs op provinciaal niveau mogen gaan spelen."

Hoeveel ploegen zullen jullie komend seizoen hebben?

We nemen er één ploeg bij, namelijk U17. Dat brengt het totaal dus op 7 ingeschreven jeugdploegen. We vinden dit aantal voor SK Vlierzele mooi, maar het is wel onze bedoeling om ieder jaar opnieuw een ploeg U7 te hebben en zo binnen enkele jaren nog wat te groeien.

Hoe zien jullie de werking in de toekomst?

"We trachten de toekomst van de jeugd te verzekeren door op verschillende manieren reclame te maken en zo nieuwe spelers aan te trekken. Bovendien zitten naburige clubs vaak al met genoeg spelers dus hopen we wat overgebleven spelers binnen te halen. Vanaf volgend seizoen willen we nog extra training en speelmomenten aanbieden aan de spelers. In de maanden augustus en september starten we met één extra training per week waar zal gewerkt zorden op coördinatie, fysiek en stabiliteit (blessurepreventie). Dit wordt gegeven door een ervaren atleet en door een kinesitherapeut."

Is jullie infrastructuur voldoende? Of is er nog marge voor verbetering?

Over onze infrastructuur zijn we voorlopig wel tevreden. We kunnen voor onze trainingen gebruik maken van het voetbalveld op Hemelrijk dat we huren van de gemeente, en voor onze wedstrijden hebben we ons eigen terrein in de Zavelstraat. We hebben vorig jaar maar één of twee keer de trainingen moeten afgelasten ondanks het soms heel slechte weer, dus beide terreinen houden wel goed stand. Uiteraard rekenen we wel op de gemeente om de infrastructuur op het Hemelrijk wat aan te pakken en verder te blijven onderhouden zodat dit een volwaardig trainingsterrein kan blijven.

Kunnen jullie nog extra spelers en trainers gebruiken?

"In alle jeugdcategorieën is nog plaats maar vooral bij U11 en U15 zitten we heel krap. Ook trainers zoeken we nog, zoals allicht de meeste clubs. Onze trainingen starten op 3 augustus met een welkomdag waarbij onze spelertjes welkom zijn op de club vanaf 14u. We hopen dat ze op die dag ook vriendjes of vriendinnetjes meebrengen en dat we zo nog wat nieuwe leden kunnen aansluiten. De namiddag zal bestaan uit trainingen, demotrainingen voor de coördinatie en vooral ook leuke spelletjes."

Waarom zouden ouders hun kinderen bij jullie inschrijven?

"Wij zijn, al zeggen we het zelf, een toffe club (nvdr: dat kunnen we bevestigen!) die niet te groot maar ook niet te klein is. Iedereen is welkom bij ons: spelers worden wel geëvalueerd maar zullen niet te horen krijgen dat ze niet goed genoeg zijn. Integendeel, we gaan net proberen te werken aan de minpuntjes en positieve punten verder bekrachtigen. Het lidgeld is bij ons zeker niet buiten proportie en de kinderen krijgen er heel veel voor terug: training, kousen, broekje, bal om te gebruiken die ze op het einde van het seizoen ook mogen houden, verschillende geschenken met de Sint en Kerst, noem maar op. Mensen van Vlierzele en omstreken hoeven dus heus geen 5 kilometer te rijden om hun kinderen te laten sporten. Als ze echt goed zijn kunnen ze op latere leeftijd nog altijd bij hun droomclub gaan spelen, maar bij ons kunnen ze alvast starten met veel plezier!"

 

Gerelateerde onderneming/vereniging

SK Vlierzele

SK Vlierzele

Voetbalclub

Zavelstraat 12A
9520 Vlierzele

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden