Onze Houtemse sportkampioenen werden gehuldigd: wij stellen ze aan u voor!

woensdag, 20 december 2017

Naar jaarlijkse gewoonte vond afgelopen zondag een huldiging plaats van de sportkampioenen van 2017 die onze gemeente rijk is. De gemeentelijke Sportdienst vestigt hiermee graag aandacht op hun mooie prestaties, want sporters beleven meer!

Ook al is onze gemeente niet heel groot, er wonen toch heel wat kampioenen in. De sportdienst huldigde afgelopen zondag 4 ploegen en 5 personen die kampioen werden in hun sport. Thuis in Houtem was er bij op de huldiging, we stellen u graag de kampioenen voor:

Succesvolle Houtemse ploegen

De twee ploegsporten waar u in onze gemeente allicht meteen aan denkt zijn voetbal en basket. Beiden hadden hun kampioenen in 2017. Bij Eendracht Houtem beschikken ze over een sterke jeugdwerking: zowel de U15 als de U17 speelden kampioen in de loop van het jaar. Daar moeten we wel bij vermelden dat in het jeugdvoetbal sinds enkele jaren twee seizoenen in een kalenderjaar vallen: eentje van januari tot april en eentje van september tot december. De U17 speelden in het voorjaar al kampioen, de U15 bekroonden zich enkele weken geleden met maar liefst 9 punten voorsprong tot winnaar van de competitie. Wie weet zien we Eendracht volgend jaar ook terug, met momenteel de U21-ploeg op de eerste plaats (weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld), beloften op de tweede plaats en eerste ploeg op de derde plaats. De club levert hiermee in elk geval het bewijs dat investeren in jeugd als sportclub de allerbelangrijkste garantie op de toekomst is.

Dat weten ze ook zeer goed bij BBC Houtem, want daar zorgden ze voor een nog mooier resultaat: de Dames B promoveerden van het provinciaal basketbal naar 2e Landelijke! Indrukwekkend wetende dat de Dames A al in 1e Landelijke zitten. Voor wie niet thuis is in de competitiestructuur van basket: in oude voetbaltermen zou dat 2e en 3e klasse zijn. Met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar bij Dames B kan je niet anders dan stellen dat ook hier de jeugdopleiding van onze lokale baskettrots zijn vruchten afwerpt. Ook BBC Houtem zien we volgend jaar mogelijk terug: op moment van schrijven stonden ze met U18 jongens op de eerste plaats, U19 meisjes op een gedeelde eerste plaats en met de Heren A op een tweede plaats. Deze laatsten spelen in 1e Provinciale en spelen dus ook voor promotie naar nationaal basketbal. 

Qua kampioenschappen vermelden we wel graag nog een kanttekening: in basket wordt pas vanaf U12 een rangschikking bijgehouden, in voetbal is dat vanaf U15. Bij beide sporten kan je dus geen jongere kampioenen krijgen, het is dus normaal dat er nooit een jonge ploeg op de huldiging is.

Een derde ploegsport waar je misschien niet meteen spontaan aan denkt maar eveneens Houtemse kampioenen opleverde is petanque. Daar wonnen Ricky Ryckbosch en Christophe Kucma voor Petanqueclub Chapoo het Vlaams Kampioenschap Doubletten, een zeer straffe prestatie!

Ook geen gebrek aan talent in de individuele sporten

We hebben niet alleen veel talent bij de ploegsporten in onze gemeente, nog straffere prestaties kunnen we vinden bij de individuele sporters! Zo werd Frans Van Der Schueren Oost-Vlaams kampioen in het enkelspel tennis in de reeks 55/3. Het competitiesysteem in tennis is vrij ingewikkeld uit te leggen, dus daar gaan we niet verder op in, maar desalniettemin proficiat! Frans is meteen de enige individuele kampioen die zijn prestatie niet op wielen heeft neergezet.

Tessa Van Saen leverde prachtige prestaties op haar BMX: ze werd provinciaal kampioen bij de meisjes 13-14 jaar, was eindlaureaat in de Cup de Wallonie 2017 in Blegny en is geselecteerd voor het Europees Kampioenschap te Bordeaux. Het zal dus zeker en vast niet het laatste zijn dat we van haar horen! Ook in het wegwielrennen hebben we straffe jongeren. Jenno Berckmoes, die rijdt bij de 2e jaars nieuwelingen, haalde zilver op het Provinciaal Kampioenschap Tijdrijden, eveneens zilver op het Vlaams Kampioenschap op de weg, en als kroon op het werk brons op het Belgisch Kampioenschap ploegentijdrit. 

Tot slot hebben we nog twee fietsende broers: Luca en Milan De Meester. 17-jarige Luca werd op 14 mei Provinciaal Kampioen in Denderhoutem en mocht mee naar Parijs-Roubaix met de nationale juniorenploeg. Daar werd hij 18e, mooi debuut op de kasseiklassieker! Zijn 14-jarige broer Milan werd  bij de aspiranten Provinciaal Kampioen in Beveren op 5 juni en Belgisch Kampioen in Deftinge op 20 augustus. Talentvolle koersfamilie dus!

Thuis in Houtem wenst al deze kampioenen van harte proficiat!

Gerelateerde onderneming/vereniging

VC Eendracht Houtem

VC Eendracht Houtem

Voetbalclub

Kloosterstraat 16
9520 Sint-Lievens-Houtem

BBC Houtem

BBC Houtem

Basketbalclub

Sporthal De Fabriek

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Helaas gaat dit jaar de kerstmarkt niet door op het Fabrieksplein 😧 Organisaties die zich geroepen voelen dit evene… https://t.co/KTyl8NYQiP

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden