Netwerken als onderneming? Dat kan perfect in een sportclub!

vrijdag, 01 december 2017

Als ondernemer is reclame onmisbaar. Daar tegenover kunnen sportclubs sponsoring ook erg goed gebruiken. Toch is een match tussen beiden niet altijd evident, want vaak gaat sponsoring om pure sympathie en steun van een ondernemer. Bij VC Eendracht Houtem zetten ze alles op alles om ook in omgekeerde zin iets te betekenen voor bedrijven en zelfstandigen. De club is immers één van de grootste verenigingen van de gemeente, dat bereikt wel wat publiek. 

Een breed netwerk opbouwen, geen evidentie

"Als voetbalclub kunnen we al jaar en dag rekenen op trouwe steun van sponsors", zegt Eendracht-voorzitter Wim Van Driessche. "Dat is ook broodnodig als je weet dat een jeugdspeler ons per seizoen ongeveer €317 kost en het lidgeld maar €250 bedraagt. Een deel van de ouders maakt dat verschil goed door geregeld in onze kantine een pint te drinken, naar onze eetfestijnen te komen of er zelfs kaarten voor te verkopen, maar helaas is er een heel groot deel die amper aanwezig zijn. Dat begrijpen we wel, mensen hebben over het algemeen nu eenmaal een druk leven, maar net daarom is sponsoring vitaal voor ons, anders is het onmogelijk te investeren in een kwalitatieve voetbalopleiding."

Sponsoring, gaat dat niet vaak naar eerste ploegen in het voetbal? 

"Het is algemeen geweten dat bedragen die betaald worden in het voetbal belachelijk hoog zijn in vergelijking tot eender welke andere ploegsport. Toch budgetteren wij als club heel strak en zijn we verre van de beste betalers. Bovendien zijn de inkomsten van thuiswedstrijden met voorsprong het hoogst van alle dagen waarop we open zijn. Toch zijn we als club steeds op zoek naar bijkomende sponsors, maar dat is vooral om te kunnen investeren in onze infrastructuur. Zo worden de kosten voor nutsvoorzieningen alsmaar hoger, en dromen we als club van zonnepanelen of een putboring. Dat kunnen we echter niet uit onze kas betalen. Ook zou een ventilatiesysteem met warmterecuperatie geen overbodige luxe zijn, nu verliezen we veel warmte om onze kleedkamers geventileerd en vochtvrij te houden. Ook onze buitendeuren zijn niet meer van geweldige kwaliteit na 30 jaar, die zouden ook vervanging kunnen gebruiken. De voorbije jaren investeerden we al in een volledig nieuwe sanitaire installatie en in nieuwe wedstrijduitrusting voor elke ploeg in onze club, van U6 tot en met eerste ploeg. Zeggen dat sponsoring naar het uitbetalen van spelers gaat is dus nogal kort door de bocht. Vorig jaar heeft KSV Sottegem hun financiën open op Facebook gegooid, misschien moeten we dat ook eens doen (lacht)."

Footlunch als perfect netwerkmoment

"Als club zijn we gaan nadenken over hoe we meer voor onze sponsors kunnen betekenen en hoe we een goede introductie kunnen doen aan nieuwe sponsors. Daarom organiseren we voor de derde maal een footlunch, een driegangenmenu van hoge kwaliteit in een gezellige setting. We werken hiervoor voor het tweede jaar samen met 't Zavelhof, die een deel van onze kantine omtoveren tot het evenbeeld van hun zaal in Vlierzele. Dat vormt enerzijds een heel goede en volledig vrijblijvende kennismaking met onze club, maar ook een uitstekend netwerkmoment voor onze bestaande sponsors en hun klanten."

Wat, waar en wanneer kunnen we hier van genieten? 

"Dat kan op 10 december in onze kantine. De aperitief gaat van start om 11u, dranken zijn inbegrepen tot aan de koffie. In totaal betaal je €50 inclusief BTW. Voor ondernemers kunnen we de lunch factureren. Inschrijven. Kan nog tot komende woensdag via www.eendrachthoutem.be/footlunch, waar je eveneens het volledige menu vindt. Er kunnen maximaal 60 mensen deelnemen, maar we hebben nog steeds plaats!"

 Veel succes met jullie footlunch! 

 

Gerelateerde onderneming/vereniging

VC Eendracht Houtem

VC Eendracht Houtem

Voetbalclub

Kloosterstraat 16
9520 Sint-Lievens-Houtem

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Helaas gaat dit jaar de kerstmarkt niet door op het Fabrieksplein 😧 Organisaties die zich geroepen voelen dit evene… https://t.co/KTyl8NYQiP

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden