Langer genieten is… Senioren in Sint-Lievens-Houtem

vrijdag, 12 januari 2018

Het gemeente- en OCMW-bestuur van Sint-Lievens-Houtem vindt het zeer belangrijk om zorg te dragen voor de gezondheid en het welzijn van onze ouderen. Zij willen hen wegwijs maken in een gezonde levensstijl. Daarom hebben ze het afgelopen jaar terug deelgenomen aan de gezondheidscampagne ‘Langer genieten is …’ op initiatief van Logo Gezond+ vzw. TIH vroeg hierover wat extra info aan bevoegd schepen Sabrina Coppens.

Leven als Senior in Sint-Lievens-Houtem

De gemeente zet in op activiteiten voor al haar inwoners en dus ook voor de 65 plussers.
De vrijetijdsdiensten hebben verschillende activiteiten voorzien:
Er wordt een dans- en luisterfeest georganiseerd op dinsdag 12 en woensdag 13 juni. Dit jaar staat Roland en zijn Orkestklavieren op het programma. Informatie en inschrijving via de cultuurdienst, T 053 60 72 35, ccdefabriek@sint-lievens-houtem.be .
De bib heeft het leescafé dat iedere voormiddag is geopend en waar men met een tas koffie of thee en een stukje gebak, rustig de krant of een tijdschrift kan lezen. Voor de mensen die niet meer zo goed te been zijn, is er ‘Bib aan huis’ waarbij boeken aan huis geleverd worden door vrijwilligers. Neem contact op met de medewerkers van de bib voor meer informatie, T 053 60 72 37, bibliotheek@sint-lievens-houtem.be .
De sportdienst zet in op beweging met de sessies fifty fit. Iedere week in een ongedwongen sfeer samen bewegen: gym, mini-tennis, badminton, fietsen, wandelen, bowling en curve bowl. De activiteiten vinden wekelijks plaats op maandag van 13.45 tot 14.45 uur en op donderdag van 13.45 tot 16 uur. Op donderdag 29 maart vindt de sportdag voor senioren plaats.
Daarnaast zijn er nog deze regionale initiatieven: Sportel@C, Move@50, Sportinstuif … Neem voor deze activiteiten contact op met de sportdienst, T 053 60 72 33, sportpromotie@sint-lievens-houtem.be .

De gemeente heeft ook een poetsdienst waar iedereen kan gebruik van maken. Voor de senioren is er poetspersoneel ter beschikking dat ervaring heeft met poetsen bij senioren. Daarnaast is er een klusjesdienst voor het helpen bij behangen, schilderen, plafonds afwassen, kleine herstellingen …
Bel hiervoor naar T 053 60 72 59 of mail naar poetsdienst@sint-lievens-houtem.be of klusjesdienst@ocmwsintlievenshoutem.be 

Gezondheidskalender 2018


Je bent nooit te oud om te leren. Zelfs op latere leeftijd doet het er toe … . Daarom kregen alle 65+ers uit onze gemeente opnieuw een gezondheidskalender in de bus. De kalender staat boordevol tips om fysiek en psychisch gezond oud te worden en bevat een welzijnswijzer om de beschikbare zorg en diensten uit de betreffende gemeente dichter tot bij de ouderen te brengen. Als je ouder wordt, dan kom je voor een nieuwe set uitdagingen te staan. Denk maar aan pensionering, grootouderschap of verminderde lichaamskracht. Iedereen wil graag gezond oud worden. Zorg dragen voor jezelf betekent dat je langer kan genieten van een gezond en onbezorgd leven. Langer genieten is bijvoorbeeld … gezond eten, aandacht hebben voor dementie, matigen met alcohol, je mond verzorgen, kanker vroeg opsporen, valveilig wonen, frisse lucht in huis, diabetes voorkomen, samen zorg dragen, waardig afscheid nemen en blijven buiten komen. Kortom, langer genieten is zorg dragen voor je fysieke én je geestelijke gezondheid.

De kalenders zijn verdeeld over alle 65+ers van de gemeente. Daarnaast worden de kalenders ook meegegeven aan de nieuwe 65+ inwoners.
Enkelen die geen geen kalender ontvingen, kwamen zelf een exemplaar ophalen bij de gemeente. Dat doet ons toch vermoeden dat deze kalenders geapprecieerd worden, ook door de seniorenverenigingen trouwens die in de kalender hun activiteiten kunnen vermelden. Ook de coördinaten van de verschillende seniorenverenigingen en woonzorgcentra worden erin vermeld. Tijdens de seniorenraad wordt dit project eveneens gepromoot.

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Helaas gaat dit jaar de kerstmarkt niet door op het Fabrieksplein 😧 Organisaties die zich geroepen voelen dit evene… https://t.co/KTyl8NYQiP

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden