Houtemnaar lanceert samen met enkele vrienden Kickstarterproject

woensdag, 15 november 2017

Mealhero, een slimme stomer die het gemak van een afhaalmaaltijd combineert met het gezonde van een foodbox, dat is het project van Houtemnaar Jeroen Spitaels samen met 2 vrienden. Mealhero is een slimme stomer ​die het​ volledige ​kookproces ​uit ​handen neemt: ​het ​herkent ​de ​ingrediënten ​met behulp van ​het slimme ​label ​dat ​verbonden ​is ​met ​het ​unieke ​stoomprofiel ​van ​het ​ingrediënt ​in ​de ​mealhero ​cloud ​en bereidt het hele gerecht ​vervolgens ​in ​20 ​à ​30 ​minuten tijd. ​Het ​bevat ​drie ​compartimenten, 1 ​voor ​vlees, ​vis ​of ​een vegetarisch ​alternatief, 1 voor ​groenten ​en tot slot ​1 voor koolhydraten, ​die ​elk ​over ​een ​eigen ​verwarmingselement beschikken. ​Op ​die ​manier ​kunnen ​ze ​apart ​perfect ​bereid ​worden ​en ​toch ​op ​hetzelfde ​moment ​klaar zijn. Thuis in Houtem ging luisteren bij Jeroen wat het juist allemaal inhoudt.

 

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen en hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

Anton, Steven en ikzelf hebben elkaar leren kennen in dezelfde klas op de Vlerick Business School. Dat we het ondernemerschap echt in het bloed hadden, ontdekten we pas later. Het was pas een jaar nadat we afgestudeerd waren en met een enorme kater na een festival aan een meer lagen, toen we al klagend tegen elkaar zeiden: “Ik heb nooit tijd, ik kan niet koken, ik heb nooit eten in huis, ik ben te dik”. En toen is het idee ontstaan: “Wat als er nu eens iets bestond dat dat voor mij deed, iets dat én makkelijk én gezond is?”. Een paar dagen later zijn we naar de Doe-Het-Zelf gereden en we zijn beginnen knutselen.

Je ouders zijn de eigenaars van Hespen Spitaels, heeft dit je geholpen bij het uitwerken van je eigen visie?

Het heeft mij enorm geholpen en is zonder twijfel een groot voordeel waar ik gebruik van kon maken. Omdat ik natuurlijk in de voeding ben opgegroeid had ik een goed beeld van wat een voedselveilige- en efficiënte manier was om de voedselproductie van Mealhero te regelen. Ik heb geen trial-and-error in mijn eigen keuken moeten houden daardoor. Wat me het meeste geholpen heeft is door van kleins af aan alle dagen mensen te zien die zeer veel werken en ondernemen, daardoor krijg je vanzelf zin om later ook te gaan ondernemen.

Voeding is waarschijnlijk een rode draad in je leven geweest? Ben je al van jongs af aan begaan met gezonde voeding? Of is die interesse pas later gekomen?

Ja, ik ben daar altijd al mee bezig geweest, vooral over hoe voeding op grote schaal geproduceerd werd. Je hoort wel eens van bekende chef-koks dat ze vroeger bij hun moeder of grootmoeder in de keuken stonden. Dat heb ik nooit echt gehad. Maar toen ik nog klein was ging ik wel altijd met mijn papa door de fabriek lopen en wou ik weten wat iedereen aan het doen was, waarom ze dat deden, hoe ze dat deden, waarom mensen dat kochten, enzovoort. Ik herinner mij alleszins ook wel nog zeer goed hoe mijn papa mij vroeger vertelde dat hij kok was in het leger en daar eigenlijk de grootkeuken leidde. Dat vond ik altijd wel heel plezante verhalen, misschien dat dat er wel iets mee te maken heeft. Zelf heb ik dan ook altijd vakantiejobs gedaan en voltijds bij Spitaels NV gewerkt en daarna nog een opleiding slagerij-traiteur gevolgd.

Het bedrijf van je ouders is gekend in Sint-Lievens-Houtem, hoop je net zoals hen in eigen gemeente uit te pakken?

Absoluut. Het magazijn van Mealhero zal ook in Sint-Lievens-Houtem gevestigd zijn. Ik hoop dus dat Sint-Lievens-Houtem de gemeente zal zijn waar de meeste mealheroes (onze klanten) zitten. Voorlopig lijkt Gent wel nog op kop te liggen, maar dat kunnen we met dit interview misschien wel goed maken!

Wat zijn jullie doelstellingen op korte en lange termijn?

Op korte termijn ons doelbedrag op Kickstarter bij elkaar brengen en de productie van onze slimme stomers opstarten om daarna onze mealheroes als eerste in België enNederland te beleveren. Op lange termijn willen we eigenlijk vooral eerst de mealheroesblijven bedienen en uitbreiden in België en Nederland vooraleer we verder gaan kijken. Maar ik heb geen glazen bol. We gaan vooral niet afwijken van onze strategie om gezonde maaltijden op een gemakkelijke manier te voorzien. Dat blijft ons hoofddoel.

Waarom is Mealhero een beter foodconcept dan de voorverpakte verse maaltijden in de supermarkten?

Ikzelf vind het beter maar iedereen moet natuurlijk voor zichzelf uitmaken wat hij het beste vindt. Wat je zelf het beste vindt zal het lekkerste zijn. Wat Mealhero wel enorm onderscheidt van de kant-en-klare maaltijden is:

  1. De houdbaarheid: wij werken enkel met vriesverse ingrediënten waardoor je er geen dagen maar maanden houdbaarheid op hebt. Zo kan je één keer bestellen voor een lange tijd zonder dat er iets gaat vervallen.
  2. We werken met afzonderlijke ingrediënten, en die ingrediënten kan je dan combineren tot verschillende maaltijden. Met de 200 ingrediënten die er zijn kunnen onze klanten zo 700 maaltijden klaarmaken.
  3. De combinatie van vriesvers + stomen is zeer gezond.

Hoe kunnen mensen jullie contacteren? Hoe en vanaf wanneer kunnen ze wat bestellen?

Via de website https://www.mealhero.me of op info@mealhero.me, de échte Houtemnaren kunnen ook bij mezelf terecht via jeroen@mealhero.me. Bestellen kan in voorverkoop (en dus aan een serieuze korting) van 4 november tot en met 4 december via crowdfunding op Kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/mealhero/mealhero-healthy-and-delicious-meals-with-zero-eff?ref=7moxmg

Veel succes met jullie project, Jeroen!

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Helaas gaat dit jaar de kerstmarkt niet door op het Fabrieksplein 😧 Organisaties die zich geroepen voelen dit evene… https://t.co/KTyl8NYQiP

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden