Het is de week van de valpreventie en in Ter Kimme beseffen ze maar al te goed hoe belangrijk dit is!

dinsdag, 24 april 2018

Het is deze week de nationale week van de valpreventie. Het was gisteren ook niet weg te slaan uit de journaals. Vele zorginstellingen zetten hier op in. Want dit is levensbelangrijk. Elke dag breken in ons land 44 mensen hun heup, veelal ouderen. Eén op de drie senioren valt minstens een keer per jaar. Daarom wordt nu een 'week van de valpreventie' gehouden.

Blijven bewegen is belangrijk. Niet alleen voor onze spieren, maar ook voor ons evenwichtsgevoel. Ouderen die minder bewegen, vallen veel vaker. Een op drie senioren valt minstens één keer per jaar. Die vallen veroorzaken af en toe ook heel wat schade: in drie à vier procent ontstaat er een heupfractuur.

Ook in Ter Kimme zijn ze hier uiteraard met bezig. Mia, diensthoofd complementaire zorg, liet ons weten hoe ze het daar aanpakken.

Dit jaar leggen we de focus op de combinatie van bewegen en gezond aperitieven.

  • Op maandag leren we de bewoners de cup-song aan. We hebben een vertraagde versie gevonden en leren de bewoners de bewegingen met de bekertjes aan. Tijdens deze oefening genieten we van een gezond sapje.
  • Op dinsdag komt firma De Rijcker voor de schoenenverkoop. Bewoners kunnen kwaliteitsvolle schoenen kopen met gratis en vrijblijvend advies van professionals.
  • Op woensdag gezonde aperitief met oefening van de cup-song. ’s Avonds toneelvoorstelling ‘Trap niet in de val’ van de toneelgroep uit Letterhoutem met oa Peter De Naeyer.
  • Op donderdag feest met een reuzegroot ganzenbordspel en gezond ijsje.
  • Op vrijdagvoormiddag DE CUP-SONG door en met de bewoners op het nieuwe terras van de nieuwbouw gelijkvloers.

Daarnaast hangt het WZC letterlijk vol affiches, we delen brochures uit en verspreiden zo goed als we kunnen de boodschap van de vlaamse valpreventie week. Meer info op www.valpreventie.be

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden