Het bijna einde van een tijdperk voor het Stamcafé. Het verhaal achter het stoppen van Jelle

dinsdag, 28 november 2017

Het Stamcafé is al decennia lang een vaste waarde op het Marktplein. Opnieuw wordt er binnenkort een hoofdstuk afgesloten. Andere eigenaars zullen het werk van Jelle en zijn voorgangers verderzetten. Thuis in Houtem had een gesprek met Jelle over het waarom en wat de toekomst nog zal brengen.

Hoogtepunten uit 5,5 jaar Stamcafé

Eén van de absolute hoogtepunten was de bekerfinale met Anderlecht in 2015. Toen is er maar liefst 600 man vertrokken vanuit het Stamcafé met de bijhorende supportersclub SC 41 Stamcafe.

Een ander hoogtepunt dat Jelle aanhaalt is de organisatie van een beerpong tornooi waar maar liefst 63 ploegen aan deelnamen. Nog een hoogtepunt uit een recent verleden is de eerste organisatie van #DIIEP op 10 november. #DIIEP? Een avond met lokaal jong talent en 2 zeer gekende dj’s (Dj thunderbol, Dj Dennis en Nadine Adjani). Het café zat bomvol van 22u tot 7u. Dit krijgt nog een vervolg, aldus Jelle. Liefhebbers, noteer alvast vrijdag 16 maart.

Het gevoel bij deze bijna afgesloten periode

Jelle: Ik kijk zeer positief terug op de afgelopen 5,5 jaar. Ik ben begonnen toen ik 23 was, wat zeker niet vanzelfsprekend is om in de horeca zo jong te beginnen. Ik heb mijn weg wat moeten zoeken maar heb van geen enkel moment spijt. Ik heb een café overgenomen dat gesloten was en daar een bloeiende zaak van gemaakt.

In de horeca werken is niet de zwaarste arbeid maar 80-90 uur per week werken moet je als een normale zaak aanzien. Het mentale aspect wordt vaak onderschat en dit maakt het ook erg zwaar. Ook in de liefde is dat niet altijd even gemakkelijk. Tijdens het weekend kan je ook nergens anders naartoe. Gelukkig heb ik met Sharon iemand gevonden die mij altijd steunt in alles wat ik doe. Zij heeft me nog proberen overtuigen om verder te doen maar de beslissing was gemaakt. Haar wil ik zeker en vast bedanken voor alle steun en voor alles wat ze voor mij al gedaan heeft. Ik mag mij gelukkig prijzen.

Nu moest ik mijn contract verlengen en heb ik beslist om het niet te doen. De 'goesting' naar een nieuw verhaal werd groter en groter. Ik ga terug aan de slag als verkoper in telecom, ik blijf springkastelen verhuren en vanaf 1 januari ga ik in bijberoep aan de slag als gsm-hersteller.

Het leven als cafébaas

Jelle: Mensen die het stamcafe overnemen moeten weten om een zoutvat in hun broekzak te steken, dan kunnen ze toogverhalen met een korrel zout nemen. Elke klant heeft zijn eigen verhaal en eigen karakter. Als cafébaas is dat niet evident. Altijd jezelf zijn helpt hier enorm.

Wat met de clubs en nevenactiviteiten van het Stamcafé?

Jelle: Zelf ga ik dus aan de slag als verkoper in de telecomsector, verhuur ik nog steeds springkastelen en ga ik gsm's herstellen. Ik blijf wel de clubs van het café volgen. Ik ga in het bestuur van de biljartclub, ik blijf lid van SC 41 Stamcafé en zal regelmatiger dan nu wedstrijden van Anderlecht meepikken. Ik zal ook meer kunnen meespelen met ZVC Stamcafe.

Wat brengen de komende maanden nog?

Jelle: De komende maanden komt er nog een beerpongtornooi en nog enkele zaken. Maar ik ben er nog niet helemaal uit wat het gaat worden. Wat wel vast staat is dat we afsluiten in het weekend van 17 en 18 maart.

Vrijdag 16 maart komt de 2de editie van #DIIEP, zaterdag 17 maart komt DJ Gio voor allround muziek en zondag 18 maart zal het café niet meer open zijn. In de namiddag geef ik een koffietafel enkel op uitnodiging voor vrienden, vaste klanten en familie. Vanaf 1 april starten de overnemers dan en is het aan hen om een nieuw verhaal te schrijven.

Gerelateerde onderneming/vereniging

't Stamcafé bij Andy

't Stamcafé bij Andy

Marktplein 83
9520 Sint-Lievens-Houtem

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Helaas gaat dit jaar de kerstmarkt niet door op het Fabrieksplein 😧 Organisaties die zich geroepen voelen dit evene… https://t.co/KTyl8NYQiP

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden