De WK voetbalgekte gaat verder op de markt!

vrijdag, 22 juni 2018

Maandag was de eerste WK match van ozne Rode Duivels tegen Panama live te volgen op het marktplein. De eerste helft verliep stroef maar bij aanvang van de tweede helft scoorden onze Rode Duivels in de 47ste minuut! Deze goal was rede genoeg om het feestje op gang te trekken. Uiteindelijk wisten de Rode Duivels te winnen met 3-0 van Panama. Morgen spelen we onze 2de match tegen Tunesië en ook hiervoor kan je weer terecht op het marktplein.

Voetbalfeest op de markt

De zenuwen stonden maandag gespannen bij alle voetbalfans, maar ook bij de organisatoren van Road to the final. Met een matig eerste helft wisten de Duivels niet echt onze voetbalharten te bekoren. De aanwezigen op de markt werden echter wel al van de eerste minuut bekoord door de sfeer en organisatie van Road To The Final. Al snel bleek dat het harde werk van de organisatoren zou leidden tot een amusante avond voor velen. De Houtemse markt scoorde even overtuigend als Lukaku en Mertens voor sfeer en gezelligheid. Even groot als de ontlading die Mertens en Lukaku brachten, was de tevredenheid van de organisatoren over de eerste match uitgezonden op de markt. Meer dan 1000 voetbalsupporters genoten van de match tegen Panama vanop onze Houtemse markt. Een grote opkomst die zich ongetwijfeld de komende matchen van de Rode duivels zal verderzetten.

Match tegen Tunesië

Voor de match tegen Tunesie zetten de organisatoren opnieuw alles op alles om er een sfeervol gebeuren van te maken. Ze proberen, zoals het een goede bondscoach beaamt, de organisatie steeds beter te laten verlopen. Zo zullen er zaterdag twee schermen zijn waarop we onze Rode Duivels zullen zien scoren. Naast het scherm van maandag komt er een scherm bij dat op de promenade opgesteld zal worden in dezelfde kijkrichting. Op die manier kunnen we bij het maken van een goal allemaal in dezelfde richting juichen. Het extra scherm is bovendien een scherm met superresolutie, waardoor het beeld ook perfect is vanop korte afstand. Voor de match tegen Engeland en de achtste finale regelden de organisatoren een nog groter scherm van 25m². Ook het afvalbeleid werd verder verfijnd met extra containers voor de vele plastieken bekers waarmee ongetwijfeld geklonken zal worden op de overwinning. 

Bruisende markt

Zowel voor, tijdens als na die overwinning zal de markt bruisen van leven. ’s Middags staat er een heerlijke BBQ op het menu die al enkele dagen volledig uitverkocht is. Deze BBQ, verzorgd door ’t Zavelhof, vormt een extra uitdaging voor de organisatoren. Voor de aftrap om 14u, moeten alle tafels en stoelen in een sneltempo opgeruimd zijn. De organisatoren vragen daarom aan alle eters om op tijd aan tafel te schuiven.

Tijdens de match valt er niet enkel voor de Rode Duivels iets te winnen, ook de aanwezigen kunnen kans maken op waardevolle prijzen. Sponsor Orange zal een eigen stand hebben waarin je je kans op een smartphone kan wagen. Sponsor F&F Vastgoed zorgt voor een leuk voetbalspel waarbij je drankbonnen kan winnen.

Na de match wacht de Houtemse markt nog een ambiancevol feestje. Helaas zal dit zonder de wodka’s van Tom Waes zijn, die zijn sleutelbeen brak. Heel snel kon de organisatie een waardig alternatief vinden met de ambiancegroep ‘Swoop’. Geen wodka’s maar sardienen dus! Naast Swoop worden de aanwezigen verwend met nog andere artiesten die mee zullen zorgen voor een spetterend afterparty. Thuis in Houtem kreeg in primeur de volledige timetabel van de afterparty. 

16u: DJ Oliver V
19u: Swoop
20u: John Dennis en Ziva
22u: Quitny

Om middernacht zit het muzikale gedeelte erop, maar voor wie nog een slaapmutsje wil drinken zullen de togen nog verder openblijven.

En dan…

Terwijl wij nog in spanning afwachten wat de match tegen Tunesië zal brengen, kijken de organisatoren al verder vooruit. Zo zal het aanwezig scherm al zeker de hele maand blijven staan voor toekomstige wedstrijden. De organisatie hoopt net als ons dat de Duivels zo ver mogelijk doorstoten in dit WK. Toch hopen ze dat onze Duivels niet eerste, maar tweede worden in hun groep. Dit omdat er dan interessantere tegenstanders voor ons zullen staan en het speelschema bijzonder gunstig is om nog meer voetbalfeest te laten doorgaan op de markt. En als we de finale halen, dan beloven de organisatoren alvast dat ze er een onvergetelijke match van zullen maken. Er wordt zelfs voorzichtig gesproken over een feestweekend… Laten we dus maar hard supporteren voor de Rode Duivels!

Onze kansen tot wereldkampioen

Supporteren zullen we doen, maar toch heeft een ploeg meer nodig om wereldkampioen te worden. Over de kansen van België wordt druk gesproken en gespeculeerd, maar als we de redenering van BBC mogen geloven dan is het dit jaar aan ons Belgenland om wereldkampioen te worden. Zij keken terug op de geschiedenis van het WK en schrapten landen op basis van variabelen die in de geschiedenis ongunstig bleken. Zo bleek uit de geschiedenis dat de wereldkampioen een bepaalde ervaring heeft, niet het gastland is, Europees is wanneer het kampioenschap in Europa wordt gespeeld, defensief sterk is,… Op basis van die variabelen werden landen geschrapt. België blijft dan ijzersterk stand houden en schiet over. Met andere woorden: België wordt wereldkampioen! Laten we daar alvast in geloven als 12de man van deze uitmuntende ploeg.

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden