BIN-coördinator Freddy Leus geeft met goed gevoel fakkel door aan nieuwe opvolger

donderdag, 07 december 2017

Eind oktober was het de Algemene BIN-vergadering die plaatsvond in de raadszaal van het gemeentehuis. Tijdens deze BIN-vergadering werd aangekondigd dat men op zoek was naar een vervanger voor Freddy Leus. Thuis in Houtem ging op bezoek bij de lokale politie van Sint-Lievens-Houtem en maakte kennis met de nieuwe mede BIN-coördinator.

Freddy Leus, meer dan 15 jaar BIN-lid en één van de grondleggers van één gemeenschappelijk BIN

Screen Shot 2017 12 06 at 20.12.39

Freddy Leus was een vaste waarde voor het BIN Sint-Lievens-Houtem. Samen met Maurice Prové vervulde hij de taak als BIN-coördinator voor Sint-Lievens-Houtem (+ deelgemeenten). Freddy is al meer dan 15 jaar actief binnen de BIN-werking.

Vroeger waren er twee BIN-werkingen binnen onze gemeenten: één voor Letterhoutem en één voor Sint-Lievens-Houtem. Sinds 2002 was Freddy de vaste BIN-coördinator voor Letterhoutem en Piet Van Tittelboom voor Sint-Lievens-Houtem.

Nadat Piet gestopt was in 2011 voor Sint-Lievens-Houtem heeft Freddy 2 jaar de taak voor beide BIN's op zich genomen. Freddy en Maurice hebben er samen voor gezorgd om de twee BIN-werkingen samen te smelten tot één groot BIN: Sint-Lievens-Houtem inclusief deelgemeenten. Naast deze verwezenlijking hebben ze er ook toe bijgedragen om het BIN meer in de kijker te zetten via voordrachten.

Het BIN Sint-Lievens-Houtem werkt samen met andere BIN's van Herzele en Zottegem. In totaal tellen deze BIN’s samen een 700-tal leden.

Interessant om weten: ook de burgemeesters van deze gemeenten ontvangen de BIN berichten.

BIN-coördinators en de BIN-gemandateerde

Naast de twee BIN-coördinators hebben we ook een BIN gemandateerd persoon: Rony Peeterbroeck, Inspecteur van politie. Deze persoon is verantwoordelijk voor het verspreiden van de informatie opgesteld door de politie naar de BIN-coördinatoren.

Woord van dank aan Freddy vanwege de BIN-werking

Freddy, we zouden je heel graag bedanken voor de jaren dienst binnen onze BIN. We zijn altijd zeer tevreden geweest van de inspanningen die je gedaan hebt om dit alles mogelijk te maken. Sint-Lievens-Houtem heeft één van de meest actieve BIN’s van de politiezone. Het is absoluut niet evident om een BIN levendig te houden maar samen met Maurice slaagde je hierin.

Peter Van Nuffel, de opvolger van Freddy Leus

TiH: Hoelang ben je lid van het BIN Sint-Lievens-Houtem?
Peter: Intussen ben ik reeds vier jaar lid van het BIN Sint-Lievens-Houtem.

TiH: Hoe ben je op het idee gekomen om BIN-coördinator te worden?
Peter: Initieel had ik eigenlijk niet de bedoeling om BIN-coördinator te worden. Freddy ken ik al een tijdje van vroeger toen ik nog voetbaltrainer was. Tijdens de Algemene BIN-vergadering ben ik te weten gekomen dat Freddy stopte. Dit leek mij een leuke opportuniteit om mij kandidaat te stellen als nieuwe BIN-coördinator wat ik dan ook gedaan heb.

TiH: Wat dreef je om BIN-coördinator te worden?
Peter: Vroeger was ik altijd actief lid van jeugdverenigingen. Doordat ik veel tijd doorgebracht heb bij jeugdverenigingen ben ik ook een zeer geëngageerd en sociaal persoon. Ik ben altijd in de weer en altijd bereid om mensen te helpen, dat ligt in mijn karakter.

TiH: Wat zou je graag willen verwezenlijken als BIN-coördinator?
Peter: Graag zou ik willen dat het BIN nog meer bekend wordt en een uithangbord mag zijn om het BIN verder te promoten en mensen warm te maken om zich aan te sluiten bij het BIN Sint-Lievens-Houtem.

Hoe lid worden van het BIN Sint-Lievens-Houtem

Lid worden kan je eenvoudig doen door een mailtje te sturen naar één van de twee BIN-coördinators. De volgende stap is dat (één van de twee) BIN-coördinators bij jou langs komen en een extra woordje uitleg geven over het BIN.

Maurice Prové: maurice.prove@telenet.be
Peter Van Nuffel: petervannuffel@hotmail.com

Ook voor inbraakpreventietips kan je terecht bij het BIN

In geval van vragen hoe je beter je woning kan beveiligen kan je ook terecht bij de BIN-coördinators of de BIN-gemandateerde. Zij beschikken over brochures en didactisch materiaal. Indien gewenst kan er ook een voordracht gegeven worden aan verenigingen als de vraag groot genoeg is.

IMG 3075

Op reis? Vraag gratis en tijdig de afwezigheidscontrole aan bij de politie

Dit kan eenvoudig door << het document >> in te vullen en bij voorkeur ten laatste één week voor vertrek te bezorgen aan de lokale politie:

te Zottegem, Meengracht 1;
te Herzele, Markt 22;
of Sint-Lievens-Houtem, E. Tinelstraat 9c.

Elektronisch kan via www.politie.be/5429 - politiezonezottegem@pz5429.be of faxen naar 09/364 47 47

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Helaas gaat dit jaar de kerstmarkt niet door op het Fabrieksplein 😧 Organisaties die zich geroepen voelen dit evene… https://t.co/KTyl8NYQiP

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden