Bakker Boris Live op Jaarmarkt Houtem

vrijdag, 27 oktober 2017

Woensdag 25/10 konden we kijken naar de laatste aflevering van Bake Off-Vlaanderen. Spoileralert, Thuis in Houtem wenst bakker Hans een dikke proficiat met zijn overwinning. We konden gedurende enkele weken niet alleen genieten van de oneliners van Wim Opbrouck, watertanden van het vele lekkers en spannend uitkijken naar wie meesterbakker en afvaller van de week zou worden. We konden ook lachen met de grappen van onze eigen Houtemse bakker Boris Van Dorpe. Tijdens de laatste aflevering had hij zelfs nog 1 extra verrassing voor alle kijkers in petto. We gingen eens luisteren hoe hij het zelf allemaal beleefde.

 

Terugblik naar de tent

Bakker Boris: Bake off was een once in a lifetime ervaring, alle deelnemers in de tent deelden iets uniek die we voor de rest van ons leven meedragen, en dat schepte ook een onderlinge band. Als er iets is dat ik het meest bijgeleerd heb is het ordelijk werken. Ook had ik eerder geen idee welke gevolgen het klimaat tijdens het bakken op het resultaat had. Enkele temperatuurschommelingen in je omgeving en je product is anders, niet simpel ik zo'n tent. De leukste opdracht vond ik het maken van de makarons, ook al lag mijn laatste makaron op de laatste seconde in de presentatie nadat ik ook een volledige bakplaat op de grond liet vallen. De minst leuke opdracht voor mij was de crackers en de boter maken. Mijn room was al zo warm dat ik na 10 minuten tevergeefs kloppen nog maar kruidenslagroom had.

Feedback en vriendschap

Bakker Boris: De tofste feedback die ik gekregen heb is ongetwijfeld dat iedereen vond dat ik volledig mezelf gebleven ben, droog. Ik heb aan het avontuur ook echte vrienden over gehouden. We hebben dagelijks contact via ons whatsapp-groepje, ook spreken we af en toe eens af. Voor de warmste week van Studio Brussel plannen we een Bake-off marathon. De opbrengst gaat naar kom op tegen kanker. Bakken doen we waarschijnlijk samen in ons Bakker Boris atelier. Maar we moeten alles nog eens concreet verder bespreken.

De toekomst

Bakker Boris: De zaak die ik voor ogen heb zal klein beginnen. Onze lancering gebeurt op de jaarmarkt. De core business op de jaarmarkt zijn de makarons, tevens mini-bokkenpootjes, quiches onder de middag, koffiekoeken bij het ontbijt, en natuurlijk de in Houtem bekende truffels. Na de jaarmarkt zal onze web shop geopend zijn en kunnen mensen bestellingen ophalen of thuis geleverd krijgen. Ook richten wij ons op feesten, huwelijken, bedrijfsevenementen, babyborrels, kermissen, noem maar op, waar er kwaliteit mag geleverd worden.

TIH wenst Bakker Boris een dikke proficiat met zijn prestatie bij Bake-Off en met de verloving met zijn Annelies. Jullie gasten kunnen alvast uitkijken naar een schitterende dag met een heel lekkere bruidstaart.
Eveneens bedankt aan SBS Belgium en VIER voor de vlotte samenwerking en de foto's.

 

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden