Fout

[OSYouTube] Alledia framework not found

Damesbasketbal 1e Landelijke: BBC Houtem Dames A winnen thriller tegen Antwerp Giants

dinsdag, 27 februari 2018

Niet alleen de Dames B van BBC Houtem boekten winst, de 1ste landelijke Dames gingen eveneens met de punten lopen dit weekend, en dat dan nog wel tegen de Antwerp Giants. Ze stuurden ons het verslag van hun wedstrijd door.

Groot bezoek afgelopen zaterdag in sporthal De Fabriek te Sint-Lievens-Houtem. De burgemeester en schepenen van de gemeente schonken immers de wedstrijdbal voor de aantrekkelijke affiche in eerste landelijke waar de dames van BBC Houtem het moesten opnemen tegen Antwerp Giants, een van de toppers uit deze reeks. Verschillende schepenen tekenden ook present om samen met de talrijke supporters de dames van BBC Houtem mee naar een stuntoverwinning te schreeuwen. Ondanks het feit dat BBC Houtem als uitgesproken underdog de wedstrijd aanvatte en bovendien nog verscheidene speelsters mistte wegens blessures schoten de thuisspeelsters als een komeet uit de startblokken. Met name Kaat Bogaert schoot aanvankelijk raak uit alle hoeken van het terrein en dit resulteerde in een onverhoopte voorsprong van 23-14 voor de thuisploeg na het eerste quarter. In het tweede quarter begonnen de bezoekers uit Antwerpen echter harder te verdedigen en secuurder af te werken zodat bij de rust de thuisploeg plots 1 puntje in het krijt stond (32-33). Daar waar de meeste waarnemers in de tweede helft aan walk over verwachtten van de bezoekers uit Antwerpen, was het de complexloos spelende thuisploeg die na de rust verrassend opnieuw kon uitlopen. Lieselotte Van Belle nam met glans de schuttersrol over en was onstopbaar voor de verbouwereerde Giants. Het derde quarter werd zo afgesloten met een 57-48 voorsprong voor BBC Houtem. Tijdens het laatste quarter kreeg de thuisploeg het fysiek steeds moeilijker door de beperkte rotatiemogelijkheden waardoor de Giants gestaag aan hun achterstand bleven knabbelen. Op 6 minuten van het einde stonden de bordjes opnieuw in evenwicht (62-62). Beide ploegen losten elkaar nu voor geen vin meer en de laatste minuten van de wedstrijd waren dan ook niet geschikt voor hartlijders. In een zinderende sfeer misten de dames uit Antwerpen op het einde enkele cruciale vrije worpen waardoor BBC Houtem op 11 seconden van het einde opnieuw leidden met 2 puntjesn. De bezoekers hadden wel nog balbezit en dus de kans om nog gelijk te komen en verlengingen af te dwingen of via een driepunter in extremis zelfs nog de overwinning uit de brand te slepen. De laatste aanval van de Antwerp Giants liep echter vast op de ijzersterke defence van de Houtemse dames waardoor de prestigeoverwinning voor BBC Houtem definitef binnen was met een eindstand van 73-71. Deze match was ware promotie voor het damesbasketbal en het hoeft niet gezegd dat het feestje in de Fabriek achteraf tot in de vroege uurtjes duurde.

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden