Houtem is een ruime parking in het centrum rijker!

woensdag, 21 december 2016

120 extra parkeerplaatsen werden er gecreëerd in Houtem centrum. Sinds kort kan u voor langparkeren terecht op de parking ‘Perreweg’ of de ‘Hofkouterparking’ zo u wil. Deze is de zijstraat Perreweg van Hofkouter te bereiken. Het gemeentebestuur wil het marktplein na de heraanleg anders inzetten, niet meer voor langparkeren zoals nu het geval is. Na de werken zal het volledige Marktplein blauwe zone zijn, wat wil zeggen dat je er met jouw parkeerkaart maximum 2 uur mag geparkeerd staan, wel nog steeds gratis.

Financiering van de nieuwe parking

De financiering van de parking is volledig gebeurd door VZW Sint-Vincentius. Dat is dezelfde organisatie die achter de Hofkouter een opvangtehuis wil bouwen voor personen met een niet- aangeboren hersenletsel. Hiervoor draaien de nodige procedures op volle toeren. In het kader van dit opvangcentrum maakte het gemeentebestuur afspraken rond de komst van het nieuwe parkeerterrein.

Op enkele minuten stappen van het marktplein

Handelaars op en rond het Marktplein hadden het al eerder aangekaart dat het bij momenten moeilijk is voor hun klanten om parking te vinden door de vele langparkeerders. Daar komt dus nu een oplossing voor waar ook de verschillende adviesraden met akkoord zijn.

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden