Fout

[OSYouTube] Alledia framework not found

Letterhoutem Feest zit erop: TiH blikt terug op een succesvol weekend!

dinsdag, 06 juni 2017

Afgelopen weekend vond de derde editie van het vernieuwde Kermis Letterhoutem plaats, met een nieuwe naam: Letterhoutem Feest. En of er gefeest werd! Letterhoutem is na Vlierzele zo de tweede deelgemeente die op initiatief van de lokale bewoners hun lokale kermis nieuw leven ingeblazen heeft, met ook nu weer een overweldigend succes. Thuis in Houtem was er bij en organiseerde ook de wandeltocht op zondag. Een verslagje over het zonovergoten verlengd weekend!

Feestelijke zaterdag trapt het weekend op gang

De aftrap van het feestgedruis was op zaterdag met De Kröners, de Houtemse tributeband van De Kreuners. Ze kregen de tent al snel in gang en legden een goeie basis voor het optreden van Downstairs, die covers brachten van heerlijke classic rocknummers. Om het af te werken beklom Partycapture het podium, de 16-jarige Houtemnaar die nu al een prachtige carrière lijkt op te bouwen: afgelopen jaar mocht hij naar de Robert Abigail Academy van de gelijknamige vermaarde DJ en producer, zaterdag bewees hij zijn kunsten met een prachtig staaltje DJ-kunsten en een geweldig feestje tot de vroege uurtjes!

Actieve zondag met wandel- en fietstocht

Ook op zondag ging het feestgebeuren gewoon door, voorafgegaan door een actieve namiddag. Thuis in Houtem organiseerde voor het eerst de wandeltocht ook vorige jaren al bij de kermis hoorde. Op een parcours van 5 kilometer konden wandelaars oude kermisspelen uitproberen voor punten. Wie het grootst aantal punten verzamelde kreeg van ons een mooie 9520-tshirt cadeau, en dat was Lenn. Proficiat! Van harte bedankt aan de 170 wandelaars! Op hetzelfde moment organiseerde het dorpscomité van Letterhoutem ook een fietstocht van 15 kilometer door hun deelgemeente. Met ongeveer evenveel fietsers als er wandelaars maken kunnen we spreken van een zeer geslaagde sportieve namiddag!

Na de wandeling was het opnieuw tijd voor een feestje, en dat werd gestart met de violen en cello's van Ultra Vioolet. Op klassieke instrumenten speelden ze zowel moderne als klassieke pop- en rocknummers, en dat was best wel indrukwekkend. Vervolgens mocht NerVeuS er weer een heus feestje van maken, en ambiance ontbrak er zeker en vast niet. Tot slot mocht DJ Djoff de kers op de taart zetten, Letterhoutem zou weer niet vroeg slapen.

Weergoden zijn rommelmarkt op maandag gunstig gezind

Op maandag werd voor de derde keer een rommelmarkt georganiseerd in de straten van Letterhoutem. Aanvankelijk werd er geen al te best weer voorspeld, maar de weergoden hebben zich net op tijd bedacht en haalden het zonnetje mooi boven! Jaar na naar groeit de rommelmarkt, dat toont in elk geval dat de inzet van de talloze vrijwilligers erg loont. 

De rommelmarkt werd opgeluisterd door de Letterband, een lokale gelegenheidscoverband die een aperitiefconcert speelden met oldies. In de namiddag was er animatie voor de kinderen voorzien met Kindertheater Jeuk. Tot slot werd er geëindigd met opnieuw een set van DJ Djoff, zodat het feestgedruis rustig kon uitdoven en iedereen klaar was voor de werkdag die er op volgde.

Een dikke proficiat aan het Dorpscomité van Letterhoutem om met alweer een mateloze vrijwillige inzet zo'n feest neer te poten! We kijken alvast uit naar de volgende editie!

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden