Fout

[OSYouTube] Alledia framework not found

Letterhoutem Feest stelt de kermis planning voor

donderdag, 22 maart 2018

2018 gaat met rasse schreden vooruit. We nemen bijna afscheid van maart 2018 en dat is een teken dat de Paasperiode er aankomt. Waar de inwoners van Letterhoutem echter naar uitkijken is het Sinksenweekend. Met Pinksteren staat namelijk sinds jaar en dag kermis 9521 gepland. Enkele jaren terug zetten een aantal Letterhoutemse anciens samen met enkele gemotiveerde inwijkelingen hun schouders onder het evenement en bliezen er weer leven in. En hoe! Niet enkel de Letterhoutemse varkentjes hebben hun weg naar het dorpsplein teruggevonden, ook de inwoners van buurgemeentes zijn alweer van de partij. We gingen eens luisteren wat het Letterhoutem Feestcomité te zeggen heeft. Onderaan het artikel vind je eveneens de planning van Sinksenkermis 2018.

Voor ieder wat wils

Onder het motto Letterhoutem Feest, feest voor iedereen, programmeren we zo breed mogelijk. Dit zowel qua activiteiten als optredens. Voor ons zelf is elke activiteit even belangrijk en we kijken vooral uit naar de (hopelijk) talrijke opkomst. Eveneens kijken we uit naar plezier makende mensen.

Tot enkele weken geleden wisten wij zelf niet wat de cargame en de kofferbakverkoop zou inhouden, maar nu wel en we kijken ook hier vollenbak naar uit. De Cargame is niets minder dan wat spelletjes met/over auto’s. Ik mag alvast verklappen dat er wielen worden gewisseld tegen de klok en dat we geblinddoekt slalom gaan rijden! Waarschijnlijk weten jullie ook (nog) niet wat een Static is?! Wel, een static is gewoon het showen van een oldtimer, dwars op straat met de neus van de auto richting de straat, je kent het vast wel. Staat de auto omgekeerd, met de poep naar de straat, dan spreken we over een kofferbakverkoop. Staat de auto zo, dan ligt de kofferbak vol oldtimer onderdelen en zijn die te koop. Eigenlijk een soort rommelmarkt voor oldtimer onderdelen.

Zet de dansschoenen maar klaar

Op zaterdag starten we met een coverband uit Mere, Red and the Boyz (omdat de frontvrouw rood haar heeft en ze omringd wordt door mannen, Boyz dus). Ze spelen blues covers die uitstekend matchen met het oldtimer event. Daarna gaan we over op ambiance met de Skiffle band uit Lede, Stampen en dagen. Als de tent volledig op dreef is komt de Gentse show band Radio Spandex de temperatuur nog wat verhogen en we gaan de nacht in met Dj Retro classic en sluiten af met een DJ talent uit Sint Lievens houtem Arthur Lewis.

Op zondag starten we met Nouka, een band die zich vooral toelegt op Anouk covers en een Letterhoutemnaar heeft als bandlid (Jurgen Jacobs). Vervolgens hebben we Nerveus, een coverband uit het verre Limburg die elk jaar de Groentenmarkt op de Gentse feesten in vuur en vlam zet (net zoals Radio Spandex, ook groentenmarkt Gentse feesten). Afsluiten doen we met de Letterhoutemse DJ Djoff.

Op maandag hebben we traditiegetrouw het aperitief concert van de burgemeester en zijn band en animeert Jeuk de allerkleinsten (van origine Letterhouten, nu Zonnegem)

Sport en ontspanning

Het concept van de wandel- en fietstocht is dit jaar iets heel speciaal. Bij de fietstocht zal er gefietst moeten worden bij de wandeltocht gewandeld. Sorry, even ernstig. Zowel tijdens de fietstocht als bij de wandeltocht voorzien we een stop waar er een ijsje en een drankje geserveerd zal worden.

Het is ook al de 4de editie van de rommelmarkt en elk jaar moeten we uitbreiden. We palmen dit jaar de Kerkstraat, een deel van de Groenestraat en ook een deel van het Windgat in. We hebben ruimte voor zo’n 175 standen waarvan er vandaag al 145 ingenomen zijn m.a.w., we zijn nog niet volgeboekt maar veel scheelt het niet.

Vrijwilligerswerk Loont

We hebben een team van zo’n 50 vrijwilligers en dat mogen er nog meer zijn, vele handen maken licht werk). Hulp kunnen we gebruiken zowel voor, tijdens als na Letterhoutem Feest. In de week voorafgaand aan #LHF moet er vanalles gebeuren. Tijdens LHF zijn er taken zoals garçon, roady (hulp bij op en afbouw van de groepen), afruimer, glazenwasser, tappen etc. en na LHF moeten we helaas opruimen. ons contacteren kan via Facebook: www.facebook.com/letterhoutemfeest  of via email letterhoutemfeest@gmail.com

 

 

Planning

Letterhoutem Feest 2018 wordt vrijdagavond 18 mei 2018 om 21 uur op gang getrokken in het Letterhoutems dorpscafé “’t Champetterke”.

Zaterdag 19 mei

10:00 Oldtimer feestrit (brommer, scooter, moto & auto) De Gentsche Retrowielen, Vlaamse oldtimer Vrienden en de 7 & Roadsterclub uit Sint-Lievens-Houtem organiseren samen een oldtimer feestrit (+-60km). Inschrijven tot 15 mei op www.gentscheretrowielen.be
14:00 Aansluitend op de rondrit een Static oldtimershow, cargame en kofferbakverkoop.
16:00 Red and the Boyz
19:30 Stampen en Dagen
22:00 Radio Spandex
23:45 Dj Retro Classic
00.45 Dj Arthur Lewis
03:00 Afterparty in café ‘t Champetterke

Zondag 20 mei

14:00 Wandeltocht (5km) en Fietstocht (15km)
20:00 Nouka
22:00 Nerveus
24:00 Dj Djoff
02:00 Afterparty in café ’t Champetterke

Maandag 21 mei

07:00-17:00 Rommelmarkt (inschrijven http://bit.ly/Inschrijving_rommelmarkt  )
10:00 Eucharistieviering
11:00 Aperitiefconcert met de “Letterband”
15:00 Jeuk kindertheater “Het geheim van de dromendief”

 

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden