Fout

[OSYouTube] Alledia framework not found

Bib kwist ten voordele van BiJeva

woensdag, 16 mei 2018

Komende vrijdag, 18/05/2018, organiseert ons bib-team hun eerste Bibkwis. Menig kwisploeg, jong en oud, kwisrotten en kwisleken, zijn ingeschreven en plannen er een leuke avond van te maken. Medewerkers en vrijwilligers staan klaar en de IT wordt op punt gesteld. Al deze moeite doen ze niet zomaar. Het bibteam wenst hiermee het goede doel tegen kinderarmoede, BiJeva, te steunen. Wat zo speciaal is aan deze VZW gingen we zelf eens gaan opzoeken op hun website www.bijeva.be. En, ohja, beste kwissers, wie weet vinden jullie wel tips terug in deze tekst.

Waar BiJeVa mee bezig is 

BiJeva is de afkorting van Bijzondere inschakeling Jeugdhulp Vrijetijdsaanbod. Hun hoofddoel is kinderarmoede verzachten. Dat doen ze door gezinnen met minderjarige kinderen te helpen die omwille van redenen waar ze zelf niet verantwoordelijk voor geacht worden, in de armoede zijn beland (echtscheiding, ziekte, verlies van werk). Hierbij wordt ingezet op de verhoging van eigen inzet, naarmate de mogelijkheden en de situatie, en het blijven actief zijn binnen de samenleving. Wie er niet erbij hoort, krijgt namelijk te maken met negatieve gevoelens zoals: gevoelens van afwijzing, schaamte en schuldgevoelens. Daarnaast geeft BiJeVa aan deze ouders en kinderen de kans om hun aangeboren talenten te (her)ontdekken en te benutten. Ze bieden ook vakanties aan, uitstapjes, Kerstfeest, materiële steun, morele steun, daar waar het nodig is.

Waarom vechten tegen armoede volgens BiJeva

Kinderen die in Vlaanderen opgroeien in armoede missen veel en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. En het gaat niet enkel over de grote stukken, maar over zaken als elke dag fruit en groenten eten; elke dag een maaltijd met vlees, vis, kip of veggie eten; 2 paar passende schoenen; af en toe nieuwe kleren; boeken in huis aangepast aan hun niveau; een geschikte plaats in huis om huiswerk te maken; buiten en binnen speelgoed; vriendjes uitnodigen om te komen spelen; feestjes op speciale gelegenheden; deelnemen aan ontspanningsactiviteiten buitenshuis en aan schooluitstappen,...

Armoede brengt voor hun ouder(s) heel wat ellende en kopzorg door elkaar op gebied van geld en inkomen; wonen; gezondheid; eigen verzorging, huishouding en huiselijke relaties; omgang met de kinderen, hun opvoeding en hun school; werken; weten; en sociale contacten. Die mensen hebben moeite om hun leven te managen. Kinderarmoede verzachten komt vaak neer op het aanpakken van gezinsarmoede, en dus ook armoede bij de ouder(s).

Hoe kunnen wij helpen?

Via een registratieformulier op de website kan je spullen aanbieden die je weggeeft. Van kledij, tot laptops, van stoelen tot badkamermeubels,... Alles wat op dat moment nodig is, kan men aanbieden. Om kosten te beperken werkt BiJeva echter niet met opslagruimtes, wat ervoor zorgt dat enkel de spullen die op het moment zelf nodig zijn, zullen worden geaccepteerd. Men gaat dus ook niet aan overbevraging doen.

Wisten jullie ook dat het voor Banksy nooit mogelijk is geweest met Robert Capa te communiceren, en al zeker niet via Cher Ami.

Ben je geïnteresseerd en staan er enkele spulletjes in een ruimte nutteloos te wezen, neem dan zeker eens een kijkje op de website www.bijeva.be, of neem met hen eens contact op voor meer informatie via info@bijeva.be of 0499/24.54.36.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

@thuisinhoutem op Twitter

Thuis in Houtem
Hiep hiep hoera 🎂🎂🎂 Benieuwd naar wat voor een verjaardagsfeestje het wordt? ➡️ Kijk dan snel even verder:… https://t.co/aQfZXp0Y9r

Logo TiH 1

Alle nieuws en informatie over Sint-Lievens-Houtem, waar en wanneer jij dat wil!

Like ons op Facebook!


Webdesign en hosting door WAVI || Digitale marketing door Pieter De Moor
Thuis in Houtem VZW - BE0647.927.930 - Verkoopsvoorwaarden